Renumitul actor Horațiu Mălăele (născut pe 1 august, 1952) își va aniversa ziua de naștere pe scena Teatrului Tineretului (Palatul Naţional al Copiilor), care va găzdui trei zile la rând spectacolul „Dineu cu proşti”. Astfel, pe 31 iulie, 1 şi 2 august, iubitorii de teatru sunt invitați la un festin la care, alături de sărbătorit, pe scenă vor fi prezenți Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Alexandru Bindea, Costina Ciuciulică, Teodora Mareş, Dorin Andone, Tomi Cristin şi Alexandru Georgescu.

În savuroasa comedie este vorba despre un grup de intelectuali, plictisiţi de viaţa pariziană, care se întâlnește în fiecare zi de miercuri pentru un „Dineu cu proşti”. Adică fiecare dintre intelectuali, după ce a scotocit după cel mai prost dintre proşti, îşi aduce exemplarul la prețioasa întâlnire.

Dincolo de amuzament, în spectacol se regăsesc și elemente de tragic, dramă și tristețe. Personajul François rosteşte cu lacrimile-n gât: „Să vă gândiţi de o mie de ori înainte să spuneţi despre cineva că este prost!”. Iar lecţia adevărată o primesc tocmai cei care se credeau geniali: „De două ore primesc palmă după palmă. Aţi reuşit să-i răzbunaţi pe toţi proştii, de la toate dineurile!”, exclamă la final gazda festinului.

Biletele pot fi cumpărate la preţul de 100 de lei, de la casa de bilete Startickets, de la Palatul Naţional al Copiilor şi, online, de pe startickets.ro şi bilete.ro.

Credit foto: Facebook