Telespectatorii români, care te urmăresc de luni până miercuri de la ora 20:00 la Kanal D, de abia așteaptă să afle mai multe detalii despre tine. Cum te-ai descrie în câteva cuvinte?

Sunt o femeie optimistă, pentru care prezentul este cel mai prețios moment. Iar trecutul mă ajută să învăț să trăiesc mai frumos în viitor.

Ai descoperit trăsături comune între tine și personajul Dila?

Da. Ca și Dila, sunt o femeie tenace, care nu se dă bătută când trebuie să își apere credințele, setul propriu de valori, ceea ce iubește. Sunt justițiară, cred în valoarea adevărului și a dreptății. Cred în dragostea și în puterea ei de a transforma un om.

Ești una dintre cele mai frumoase femei din Turcia. Este flatant, dar și dificil uneori?

Multumesc! Este măgulitor pentru o femeie să primească tot timpul complimente. După ce am câștigat titlul „Miss Turcia”, în urma cu 14 ani, era flatant să fiu oprită pe stradă și să mi se ceară autografe. Mi se părea că trăiesc un vis. Apoi visul s-a transformat într-o realitate cotidiană. De atunci, tot asta fac – dau autografe! (zâmbește). Oamenii care mă admiră sunt parte din succesul meu și fără admirația lor nu aș fi ceea ce sunt astăzi. Partea neplacută a celebrității intervine atunci când ești vânată de paparazzi și a doua zi citești tot felul de știri despre tine care nu sunt adevărate – sunt interpretările acelor ziariști care trebuie să își vândă revistele cu orice preț.

Faptul că ai câștigat ”Miss Turcia” și locul al treilea la ”Miss Europe” ți-a rescris parcursul. Cine te-a încurajat să participi la aceste concursuri de frumusețe?

Mama mea a fost prima persoană care m-a îndemnat să particip la „Miss Turkey 2001”. Eu ezitam, eram foarte emotivă la vremea aceea și mă temeam că, de emoție, o să mă împiedic și o să mă fac de râs pe podium. Cu o săptămână înainte de concurs încă nu eram sigură dacă voi participa sau nu. Dacă mama nu m-ar fi încurajat tot timpul, nu știu dacă aș fi concurat.

Dar ai studiat și Managementul Afacerilor. Te-au ajutat cunoștințele acumulate și în cariera artistică?

Profesia de actor este una creativă și presupune atenție acordată propriei persoane, introspecție și dialog cu sine. Ceea ce am învățat la facultate mi-a folosit să fiu mai organizată în viața de zi cu zi, dar și în munca mea, la filmări.

Crezi în destin?

Da. Cred în destin, că e o forță pe care nu o putem controla și care ne conduce într-o anumită direcție. Nu mi-am imaginat, în urmă cu 14 ani, că acel concurs frumusețe este începutul de drum spre cariera de actor. Deopotrivă, cred în determinare, în sensul că, indiferent de direcția în care mergem, noi suntem răspunzători pentru alegerile pe care le facem conștient. Capacitatea unui om de a fi fericit nu ține de profesie, de statut social, de banii din cont, ci de alegerile conștiente pe care le face.

Mama ta are origini albaneze, tatăl tău are origini grecești. Cât de mult te-a influențat moștenirea culturală?

Într-adevăr, fac parte dintr-o familie multietnică. Poveștile pe care mi le spuneau mama și tata în copilărie despre originile lor m-au făcut să înțeleg, de mică, faptul că, față de alți copii, am o familie cu o istorie mult mai bogată și mai “ramificată”. Acest lucru s-a tradus, pentru mine, printr-o mai mare deschidere către lume. Când studiam Managementul Afacerilor îmi imaginam că voi fi președinta unei mari companii și voi călători mult în interes de afaceri și astfel voi cunoaște cât mai multe despre lume.

Dacă ar fi să faci o afirmație îndrăzneață despre tine care ar fi aceea?

Că sunt o femeie împlinită prin carieră și fericită prin omul lângă care am ales să trăiesc. Voi extinde puțin spunând că sunt recunoscătoare pentru că am o profesie specială, care îmi oferă dragostea necondiționată a mii de oameni pe care nu îi cunosc și pe care nu îi voi cunoaște niciodată personal. Mă gândesc deseori că, din acest punct de vedere, sunt o norocoasă. Mi se întâmplă ca uneori, dimineața, să mulțumesc pentru noua zi care vine în viața mea.

La finalul lunii mai te vei căsători cu producătorul Burak Sagyasar. Va fi o nuntă sofisticată?

Sperăm ca nunta noastră să fie o zi de care să ne amintim cu drag și emoție, toată viața. Cred că va fi o nuntă sofisticată, da. (zâmbește)

Poate vei vizita România într-un city break. Ți-ar plăcea? Să știi că serialele turcești sunt foarte urmărite aici...

M-am bucurat să aflu că serialele turcești sunt foarte iubite de români. Știu că aveți o țară superbă. Mi-ar plăcea să vizitez România în viitorul apropiat, doar că deocamdată programul meu încărcat nu îmi permite să fac planuri de vacanță.

Care este cel mai semnificativ gând pe care îl ai pentru viitorul apropiat?

Cel mai important gând al meu se referă la prezent: trăiesc clipa! (zâmbește)

NU POT TRĂI FĂRĂ…

rinții mei: ”Pentru că mi-au dat o educație bună, mi-au fost cei mai buni prieteni în adolescență și m-au sprijinit mereu.

Soțul meu: ”Îi mulțumesc că există în viața mea!

Ayla Algan: ”Voi fi mereu recunoscatoare profesoarei mele de actorie, doamna Ayla Algan. Fără ea aș fi fost astăzi doar „o fostă Miss”. Ceea ce am învățat în materie de actorie îi datorez în proporție covârșitoare.”

 

Credit foto: Kanal D.