Declarat vinovat de un tribunal din Manhattan pentru agresiune sexuală şi viol, Harvey Weinstein, de 67 de ani, poate primi 29 de ani de închisoare maximum, dar nu riscă închisoare pe viaţă, căci juraţii l-au scăpat de acuzaţia de „prădător” sexual.

Harvey Weinstein a fost găsit vinovat în procesul său la două dintre cele cinci capete de acuzare imputate de Procuratură: pentru act sexual criminal de gradul întâi, ce atrage o pedeapsă cuprinsă între 5 şi 25 ani de închisoare, pentru că a forţat-o pe asistenta de producţie Mimi Haley în 2006 să practice sex oral; şi pentru viol de gradul trei, pedepsit cu maximum patru ani de închisoare, comis asupra actriţei aspirante Jessica Mann în 2013.

Acesta își va afla sentința în 11 martie. Juraţii ar trebui să pronunţe verdictul pe baza mărturiilor a trei femei, printre cele peste 80 care l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sau de agresiune sexuală.

Este vorba despre prima condamnare a unui caz post-MeToo.

La auzul faptului că a fost găsit vinovat, Harvey Weinstein a fost transportat la un spital din New York pentru a primi îngrijiri medicale din cauza unor palpitaţii cardiace, urmând să fie apoi transferat la închisoarea din Rikers Island.

Harvey Weinstein, odinioară considerat cel mai puternic om de la Hollywood şi care s-a prezentat la proces cu ajutorul unui mergător, fiind operat recent la coloană, a spus, după anunțarea verdictului, potrivit avocatului său: „Dar sunt nevinovat, cum se poate întâmpla acest lucru în Statele Unite?”.

Vezi și Actor cunoscut și iubit, dat în judecată de 4 femei, inclusiv 2 iubite. Îl acuză de viol. Biserica Scientologică e implicată!

Citește și: