Fostul mogul de la Hollywood a fost prezent miercuri în sala de judecată din Manhattan. El a fost adus într-un scaun cu rotile, după ce, în urmă cu o săptămână, a fost supus unei intervenţii pe cord.

Găsit vinovat de agresiune sexuală şi viol, Weinstein risca o pedeapsă cu până la 29 de ani de închisoare.

Avocaţii lui au cerut luni judecătorului să îi aplice pedeapsa minimă de 5 ani, motivând că starea sănătăţii lui este precară şi că are o vârstă înaintată.

Miercuri, procurorii au cerut pedeapsa maximă, de 29 de ani.

Sunt complet confuz”, a spus Weinstein în sala de judecată. „Cred că mulţi bărbaţi sunt derutaţi de toate astea… sentimentul pe care îl pierd mii de bărbaţi şi femei din cauza acestui proces. Sunt îngrijorat pentru ţara asta. Nu este o atmosferă demnă de Statele Unite ale Americii”.

Peste 80 de femei l-au acuzat în ultimii doi ani şi patru luni pe Weinstein de comportament sexual nepotrivit. Juriul de la New York a avut în vedere doar acuzaţiile formulate de două femei: Jessica Mann, fostă actriţă, şi Mimi Haleyi, fostă asistentă de producţie.

Weinstein a declarat că a avut relaţii de „prietenie serioasă” cu cele două femei.

În timpul procesului au fost scoase la iveală înregistrări care nu-i fac cinste producătorului unor filme ca „Pulp Fiction”, „Shakespeare in Love” şi „Sin City”. La un moment dat, când a fost informat că Jennifer Aniston se plânge că a fost agresată de el, Weinstein a spus: ”Jennifer Aniston ar trebui omorâtă!”.

Vezi și Nume greu de la Hollywood, găsit vinovat pentru viol. Riscă să stea la închisoare 29 de ani! Verdictul l-a trimis direct la spital

Citește și: