Monarhia ar fi emis un avertisment încă de marți către cuplu, pentru a părăsi casa cu 5 dormitoare, iar Prințul și Prințesa de Wales ar fi și ei de acord cu decizia.

Aparent, regelui nu i-ar fi fost ușor să ia această decizie, dat fiind că nu dorea să pună gaz pe foc. Însă, în ceea ce îl privește, se pare că Harry a întrecut limita.

În mod deosebit, Regele Charles ar fi scandalizat de acuzația lui Harry potrivit căreia Camilla ar fi fost cea care dădea informații presei.

De ce sunt Harry și Meghan evacuați din reședință

În încercarea sa de a-și promova cartea, în luna ianuarie, Harry a spus că dorința reginei consoarte de a lega o relație apropiată cu presa o face pe aceasta periculoasă. Totodată, el a mai menționat și că consecința ar fi fost „cadavre rămase pe stradă”, posibil sugerând o implicare în moartea mamei sale.

În interviurile acordate, Harry a făcut referire la Camilla ca fiind „personajul negativ” din poveste.

Demersurile pentru evacuarea cuplului ar fi fost demarate încă din ziua următoare celei în care cartea lui Harry a fost publicată.

Sursele citate de The Mirror au explicat că acuzațiile făcute de Harry ar fi fost ultima picătură din pahar. Astfel, se pare că relația lui Harry cu familia regală ar fi una complet distrusă, nemaiexistând cale de întoarcere.

„Harry știa foarte bine că pentru tatăl său, Camilla era o limită clară. Cu toate acestea, a întrecut limita cu lipsă totală de respect.”, au mai spus sursele citate.

Există inclusiv dubii că cei doi, Harry și Meghan, ar participa la încoronare, programată pe 6 mai, în această primăvară.

Cum arată casa din care Harry și Meghan sunt evacuați

Frogmore Cottage a fost până de curând reședința cuplului, însă proprietatea se află în patrimoniul Casei Regale a Marii Britanii.
Casa are peste 470 de metri pătrați și este un monument istoric ce datează încă din 1801.

În 2019, casa a fost modificată pentru a servi lui Harry și Meghan, iar costul modificărilor a fost de aproximativ 2.4 milioane de lire sterline.

Reședința a fost apoi dăruită celor doi de către însăși Regina Elisabeta a II-a.

Imagini: Hepta.ro