Recent, cei doi au apărut de mână la Festivalul de Film de la Cannes, dar și la premiera din Los Angeles a ultimei pelicule în care Ford joacă rolul lui Indiana Jones. Cei care nu le cunosc povestea de dragoste s-au întrebat care sunt dedesubturile legăturii lor.

Diferență de vârstă de 22 de ani

Harrison și Calista au început o relație în 2002 și s-au căsătorit în 2010. Între ei este o diferență de vârstă de 22 de ani, actorul având acum 80 de ani, iar soția lui, 58. De-a lungul timpului, acest lucru a generat vorbe, însă Calista a spus că nu a deranjat-o niciodată.

Când au început să se întâlnească, mulți s-au întrebat cât va dura legătura lor. Nu numai din cauza diferenței de vârstă, dar și pentru că Harrison avea o reputație de Don Juan.

Harrison Ford și Calista Flockhart, controverse de la prima întâlnire

harrison ford si calista flockhart
Harrison Ford și Calista Flockhart, la primul eveniment împreună, Festivalul de Film de la Veneția 2022. Foto: Profimedia

Chiar și prima întâlnire dintre Ford și Flockhart a fost controversată. S-au cunoscut la Globurile de Aur, în 2002. Zvonurile vremii spuneau chiar că actrița a vărsat intenționat vin pe Harrison pentru a-i atrage atenția și a intra în vorbă cu el. Ea a negat vehement acest lucru. S-au îndrăgostit, însă, rapid, iar în momentul în care și-au recunoscut public relația au ridicat câteva sprâncene și semne de întrebare.
Mai mult, Ford era încă însurat, dar despărțit de a doua lui soție, Melissa Mathison. Divorțul s-a finalizat în 2004.

Iată că, două decenii mai târziu, sunt tot împreună, mai puternici și mai îndrăgostiți ca oricând. Cum au reușit, însă? Poate pentru că și-au ținut relația în afara lumii reflectoarelor, spre deosebire de prima căsnicie a lui Ford, care a fost în centrul atenției și a fost zguduită de acuzații de infidelitate. Actorul a fost însurat de două ori până la Calista. Prima dată s-a căsătorit cu Mary Marquardt, pe care a cunoscut-o în facultate, cu care are doi fii. În timpul mariajului, au existat speculații cu privire la amantlâcurile actorului.

Calista Flockhart a adoptat un băiat cu un an înainte să-și cunoască soțul. Harrison Ford l-a adoptat la rândul lui

În 2001, cu un an înainte de a-l cunoaște pe Harrison Ford, Calista Flockhart a adoptat un băiețel. La rândul lui, Ford l-a adoptat pe micul Liam. Acum, mai bine de 20 de ani mai târziu, i-au fost alături la absolvirea facultății.

Calista Flockhart și Harrison Ford, alături de fiul lor, Liam. Foto: Profimedia
Calista Flockhart și Harrison Ford, alături de fiul lor, Liam. Foto: Profimedia

În 2008, Harrison spunea despre partenera lui că este „cea mai bună mamă din lume”. „E mamă prin alegere, l-a adoptat pe Liam înainte să ne cunoaștem, ca mamă singură, ceea ce este o responsabilitate imensă și minunată. S-a devotat lui Liam și a făcut o treabă grozavă cu creșterea lui. Sunt fericit că am și eu un rol. „

Harrison Ford și Calista Flockhart, împreună la bine și la greu

Harrison Ford deține brevet de pilot. Iubește să zboare, este atent și talentat, dar aceste calități nu l-au ferit de accidente. În 2015, actorul s-a prăbușit cu avionul său de mici dimensiuni pe un teren de golf din Los Angeles. Avea 72 de ani atunci. Soția a alergat degrabă să-i fie alături la spital și i-a fost alături până la externare.

„Calista a ajuns la spital imediat după Harrison. Era îngrijorată și a stat alături de el până noaptea târziu. A doua zi dimineața și-a dus fiul la școală, apoi s-a întors repede la spital”, spunea o sursă, la acea vreme, pentru publicația People.

Cei doi actori nu au jucat niciodată împreună într-un film

Calista Flockhart și Harrison Ford. Foto: ProfimediaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Cei doi soți nu au lucrat niciodată împreună pe platourile de filmare. „Mi-ar plăcea asta, dar nu am găsit încă un proiect. Ea de abia a reînceput munca, după ce și-a dedicat ultimii 20 de ani din viață pentru creșterea fiului nostru, Liam. Se bucură să fie din nou la muncă. Sper că vom găsi ceva să facem împreună”, spunea Ford în ianuarie 2023.

De mână la Festivalul de Film de la Cannes 2023

După ce a adoptat un copil, Calista și-a pus cariera pe locul doi. Rolul lui Ally McBeal este și astăzi cel mai cunoscut interpretat de ea. Nu s-a îndepărtat, însă, de lumea filmului, chiar dacă mai mult prin intermediul soțului ei. Îi este alături la multe premiere, acestea fiind, de altfel, momentele în care preferă să calce pe covorul roșu.

A făcut-o și la Festivalul de Film de la Cannes 2023. Calista și Harrison Ford au apărut de mână la eveniment și nu s-au dezlipit deloc unul de celălalt. În momentul în care actorul a urcat pe scenă pentru a-și prezenta noul film, „Indiana Jones and the Dial of Destiny”, i-a mulțumit, în primul rând, partenerei lui.

„Draga mea soție mi-a sprijinit pasiunile și visurile. Sunt recunoscător. Știi că te iubesc. Ai dat sens vieții mele și sunt foarte recunoscător pentru asta”, a spus actorul, într-un moment rar de expunere a sentimentelor în public.