Asta, deși, așa după cum chiar el recunoaște, e un mare gurmand. Printre posturile preferate ale omului de televiziune se află cele în care se gătește, el însuși nefiind străin de ”ale bucătăritului”. În perioada în care ține însă post, nici nu se gândește la carne și nu simte nicio tentație.

”Țin post de 12 ani, din 2006. Îmi amintesc cum, la ultima deplasare cu caravana Din dragoste, în Italia, pentru că se nimerise tot în postul Paștelui, mâncarea mea de bază era pâine cu roșii uscate și măsline. O bunătate!

Nu mi-este greu să țin postul deloc. Eu, care sunt un mare gurmand și mâncător de carne, când intru în post nu mă mai tentează nimic. Poți mânca lângă mine cea mai minunată pastrămioară din lume. Nu mă interesează absolut deloc”, declară Mircea Radu.

 În această perioadă, vedeta cutreieră țara în lung și-n lat cu noua sa caravană, în căutare de fete frumoase și talente autentice. Trecând prin atâtea zone, este adesea întâmpinat cu platouri care de care mai apetisante, însă rezistă eroic.

Cum a început totul

În ceea ce privește decizia de a ține post, Mircea Radu povestește cum s-a născut aceasta. Vedeta a început să țină post fără vreun motiv anume sau fără să-și facă vreo ambiție din asta. Un oarecare factor declanșator a existat însă. Un caz pe care l-a prezentat chiar la “Din dragoste”, cu ani în urmă.

O bunică a venit la emisiune să-i facă o declarație de dragoste propriului nepot. Copilul suferea de o boală cu o evoluție rapidă, care putea să-i fie fatală. Pe acel copil, bunica îl ducea frecvent la mănăstire. Într-una din zile, băiețelul i-a promis lui Dumnezeu că, dacă îl scapă de boală, el se va duce în fiecare duminicã la Sfânta Liturghie, iar când va fi mare se va face preot. După patru ani de la diagnosticare, când și-a repetat analizele, copilul nu mai avea nimic.

Declarația de dragoste făcută de bunică a avut loc la Mănăstirea Bujoreni, din județul Vaslui. “Pentru că mai era doar o săptămână până să înceapă postul Paștelui, m-am interesat atunci, la mănăstire, ce presupune asta. După ce am aflat, mi-am zis că n-ar fi rău deloc să încerc să-l țin și eu. De atunci, îl țin în fiecare an”.

Foto: Facebook

Vezi și Încă puțin și Mircea Radu începe o nouă emisiune. Cine vor fi jurații|FOTO

Citește și: