Gloria Vanderbilt, una dintre cele mai bogate moștenitoare ale lumii, suferea de cancer la stomac.

Stră-stră-strănepoata lui Cornelius Vanderbilt, Gloria s-a aflat întreaga viață pe prima pagină a ziarelor, în principal pentru cele 4 căsătorii și 3 divorțuri.

Gloria a devenit moștenitoarea unui imperiu financiar de 4 milioane de dolari la vârsta de numai 15 luni.

Copilaria i-a fost marcată de un proces scandalos, în care o mătușă, Gertrude Vanderbilt Whitney, a solicitat și a câștigat custodia nepoatei, cât și dreptul de a-i administra averea tinerei Gloria.

În grija acesteia, Gloria a avut parte de o educație aleasă. Însă la 22 de ani, o fire independentă, Gloria a fugit la Hollywood, luând prin surprindere întreaga familie. Vârsta îi permirea deja să-și administreze singură averea.

În 1941 s-a căsătorit cu agentul Pasquale DiCicco, dar după numai patru ani mariajul lor a luat sfârșit.

Al doilea mariaj a început la câteva luni, pe 21 aprilie 1945, cu Leopold Stokowski, cu care Gloria a avut doi fii – Leopold Stanislaus Stokowski și Christopher Stokowski. Nici această căsătorie n-a rezistat.

La mai puțin de un an de despărțirea de Leopold, Gloria s-a căsătorit din nou, cu regizorul Sidney Lumet, cu care a trăit o frumoasă, dar scurtă poveste de dragoste. Dupa 7 ani s-au despărțit, iar în 1963, Gloria l-a luat de bărbat pe Wyat Emory Cooper. Cu acesta a mai avut doi fii – Carter Vanderbilt Cooper (1965, care avea să se sinucidă la numai 23 de ani) și Anderson Hays Cooper (1967), cel care avea să devină un cunoscut reporter CNN.

Designer de succes, și-a sporit singură averea

Și-a început cariera de designer în anul 1971, atunci când schițele sale au fost remarcate. A început cu o colecție de eșarfe, după care au urmat una de bluze și una de jeansi.

Succesul nu a întârziat să apară În anul 1980, Gloria câștigase deja 10 milioane de dolari, iar numele ei aparea pe multe obiecte scumpe, de la pantofi și accesorii până la parfumuri și băuturi alcoolice.