“Am renunțat la gluten și lactoză, pentru că am intoleranță la ele, și am evitat să consum produse cu zahăr. Chiar dacă eu iubesc lactatele, mai ales laptele și brânza de capră, ce erau și singurele pe care le consumam de altfel, nu le-am mai inclus în dieta mea. În ceea ce privește carnea, nu a fost o trecere bruscă, pentru că eu oricum mâncam carne foarte rar. Mai mult curcan și pui, iar acum consum uneori doar pește și fructe de mare. În rest, multe legume, fructe, gătite sau crude și…hidratare, un aspect foarte important ”, a dezvăluit Gina.

CItește și: Iulia Vântur s-a transformat într-o indiancă veritabilă. Cum arată românca pe afișul primului film în care va juca în India

Gina Pistol are o siluetă de invidiat

Gina Pistol are o siluetă de invidiat, dar frumoasa prezentatoare mărturisește că un trup fără cusur este rezultatul unor serii de alegeri echilibrate. Sigur că fizicul Ginei se datorează și faptului că sportul joacă un rol important în viața sa, însă și regimul alimentar pe care îl adoptă în prezent a ajutat-o, după cum chiar ea declară: ”Mă simt mult mai bine cu acest stil de viață. Am mai multă energie și observ că tenul meu arată mult mai luminos, pielea este mai strălucitoare.”. Surprinzător poate, Gina mărturisește că face aceleași alegeri sănătoase și pe platourile de filmare, chiar dacă bancurile de lucru abundă în delicii culinare, cărora cu greu le poți rezista:

”Când chefii se mai gândesc să gătească câte ceva mă abțin, însă sunt om…și poftesc, deci nu este chiar ușor. În platou, la filmările ”Chefi la cuțite miroase foarte bine, pentru că se gătește la foc continuu, iar concurenții surprind cu multe rețete inedite. Așa este viața de prezentator al celui mai iubit show culinar..ești înconjurat de multe tentații., spune Gina râzand.

Ce este intoleranța la gluten?

Intoleranţa la gluten este o afecţiune autoimună declanşată de ingestia de gluten (proteina din grâu, secară şi orz) la persoane predispuse  genetic.  Intoleranţa la gluten afectează circa 1% din populaţie şi poate debuta la orice vârstă începând cu perioada copilăriei.  Consumul de gluten de către persoanele intolerante duce la apariţia de leziuni la nivelul intestinului subţire, condiţie numită enteropatie glutenică.

Semne că ai putea avea intoleranță la gluten

  • Probleme gastrointestinale. Balonarea, crampele abdominale, diareea sau constipația pot fi semne ale intoleranței la gluten, dacă sunt la ordinea zilei’. Mulți asociază aceste simptome cu alte afecțiuni, iar uneori, pacienții sunt greșit diagnosticați cu Sindromul colonului iritabil.
  • Fluctuații inexplicabile ale greutății. Intoleranța la gluten poate duce și la slăbire, și la îngrășare.
  • Dezechilibru hormonal. Există o legătură directă între intolerața la gluten și problemele hormonale care se manifestă printr-un ciclu menstrual neregulat, sindrom premenstrual, fluctuații de greutate și probleme de somn. Aceste manifestări sunt exacerbate la pubertate, în timpul sarcinii și la menopauză.
  • Probleme cu sistemul central nervos. Glutenul crește permeabilitatea intestinelor și favorizează procesul inflamator la nivelul acestora. Apar, ca urmare, problemele de concentrare, depresia, anxietatea, insomnia, oboseala, iritabilitatea și migrenele.
  • Probleme cu pielea și unghiile. Keratoza pilară și dermatita herpetiformă sunt două afecțiuni dermatologice aflate în legătură directă cu intoleranța la gluten. Apar pe față, pe mâini, pe tors și pe fese și dau roșeață și mâncărimi. Și unghiile subțiri și moi, care se rup ușor, pot fi rezultatul bolii celiace.

Ce este intolereanța la lactoză?

Intoleranța la lactoză se manifestă prin faptul că organismul nu poate digera în totalitate lactoza (zaharurile) din lapte. Simptomele sunt diaree, gaze și balonare după consumul de lactate. Această afecțiune care se mai numește și malabsorbție de lactoză nu este periculoasă, dar simptomele sale sunt destul de inconfortabile.

Citește și: