Prezentatoare de la Chefi la cuțite a făcut publice pe Instastory câteva videoclipuri în care pisica sa, Gosha, stă aproape de fiica lor venită pe lume de câteva săptămâni. Unii internauți nu sunt de acord ca pisica să stea în același pat cu copilul pentru că, spun ei, părul de pisică este periculos pentru copii.

Înainte de venirea pe lume a micuței Josephine, Gina Pistol a fost întrebată în nenumărate rânduri dacă va renunța la pisica pe care o are. Vedeta a precizat la acea vreme că nu va renunța la animalul de companie pe care-l îndrăgește faoarte mult .

Părul de pisică este o temă dezbătută des între mămici. Unele dintre ele sunt de părere că pisicile trebuie să crească în preajma copiilor pentu că ele îi ajută să se dezvolte, altele spun că acestea nu au ce căuta lângă copii din cauza părului.

Specialiștii, însă, vin și ei cu o părere bazată pe studii. Așadar, ei spun că expunerea bebeluşilor la animalele de companie în primele lor luni de viaţă poate stimula sistemul imunitar să lupte împotriva infecţiilor.

Cu toate acestea, medicul veterinar Mihai Budăi spune că cei care urmează să devină părinți și au și animale de companie trebuie să fază o vizită medicului veterinar pentru a vedea dacă animalul este sănătos și dacă poate sta în preajma celor mici.

gina-pistol-pisicaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

„Animalul trebuie văzut de un medic înainte să îl vadă copilul, testat de boli care nu pot fi tratate, pregătit din punct de vedere al sănătății pentru intrarea în casă și abia după aceea prezentat copilului, dacă vorbim de situații în care sunt copii. Vaccinat, se recomandă să îl luăm gata vaccinat, deparazitat intern, deparazitat extern, și un control să ne asigurăm că animalutut este de cursă lungă și putem să lucrăm cu el.”, a declart Mihai Budai, medic veterinar pentru digi24.ro.

Așadar, Gina Pistol a făcut toate pregătirile necesare pentru venirea pe lume a lui Josephine, pe care o așteptat cu nerăbdare, și chiar a dus pisica la veterinar ca să se asigure că nu e un pericol pentru fetiță.

Mai mult, studiile arată că expunerea bebeluşilor la animalele de companie în primele lor luni de viaţă ajută, pentru că poate stimula sistemul imunitar să lupte împotriva infecţiilor.

„S-au făcut studii legate de așa zisul risc al expunerii copiilor la părul de animale de companie și s-a văzut că acești copii care în primii ani de viață au venit în contact cu animale de companie, sunt de fapt protejați pentru a dezvolta boli alergice ulterior în viață. Așa zisa teoriei a igienei. Suntem mai dispuși să facem boli alergice, atunci când vorbim de un mediu controlat, igienizat excesiv și cu substanțe foarte puternice.

Nu e nevoie atunci când vine un nou născut să se renunțe la animalul de companie sau să se dea altcuiva pe o perioadă de luni… este foarte, foarte greu de ajuns la măsurile acestea radicale. Putem face lucruri și putem, de exemplu, când vine un nou născut, să creem o zonă limitată în care animalul de companie să nu ajungă”, spune Mihaela Niţă, medic pediatru, scrie digi24.ro.

Citește și:

Brigitte Macron a împlinit 68 de ani, dar nu-și arată vârsta. Cea mai recentă apariție a ei i-a cucerit pe francezi

Ștefan Stan, diagnosticat cu Covid-19 împreună cu soția. „De acolo a venit cu carcaletele ăsta de virus”