Marea actriță a filmului italian, Gina Lollobrigida, era născută la Subiaco, la 4 iulie 1927. Ea a cunoscut faima în anii 1950, fiind considerată un sex-symbol al filmului din Peninsulă. A fost numită cea mai frumoasă femeie din lume și pe bună dreptate, căci era fascinantă.

Cunoscută din filme ca ”Les Belles de nuit”,  ”Le Grand Jeu”, ” Venere Imperiale”, ” Buona Sera, Mrs. Campbell” și câte și mai câte, Gina era un adevărat sex-simbol internațional. A fost invitată să joace la Hollywood, însă a refuzat, preferând să apară în filmele europene. Până la urmă a jucat însă și în filme americane filmate pe ”bătrânul continent”. A fost chiar partenera lui Humphrey Bogart într-un film.

Gina Lollobrigida 1959SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 17

L-a intervievat în exclusivitate pe Fidel Castro

Când cariera ei nu a mai avut același avânt, Gina s-a reprofilat imediat pe fotojurnalism și sculptură, dovedindu-se talentată în ambele domenii. De altfel, e de notorietate faptul că a fost printre cei foarte puțini care l-au intervievat pe Fidel Castro.

Activistă pentru nenumărate cauze, actrița și-a vândut în 2013 colecția de bijuterii, banii obținuți, circa 5 milioane de dolari, donându-i pentru cercetarea în domeniul celulelor stem.

Gina Lollobrigida folosea persoana a treia când vorbea despre ea

Lăsând la o parte toate realizările ei, Gina a fost o ființă controversată, iar una dintre ciudățeniile sale era faptul că se referea la ea folosind persoana a treia.

Cu o viață lungă, dăruită cu atâta frumusețe și aflată mereu în lumina reflectoarelor, Gina a avut și o viață amoroasă plină. În 1949, s-a căsătorit cu medicul sloven Milko Škofič. Au avut un copil, iar Milko a renunțat la meseria sa pentru a-i fi Ginei manager. Ce trei s-au mutat din Italia în Toronto, Canada, dar în 1971 au divorțat.

În 1968 a avut o relație extra-maritală, de o noapte, cu Christiaan Barnard, un medic sud-african și pionier în transplantul de inimă. În 1969, deja despărțită de soț, fără ca divorțul să fie finalizat, a fost logodită pentru o scurtă perioadă cu George Kaufman, care lucra în imobiliare, în New York, și era moștenitorul unei averi frumoase.

S-a logodit la 79 de ani cu un om de afaceri de 45 de ani. Și de atunci a început coșmarul

În octombrie 2006, la vârsta de 79 de ani, s-a logodit cu un om de afaceri spaniol, Javier Rigau y Rafols, în vârstă de 45 de ani. Se întâlniseră la o petrecere, în Monte Carlo, în 1984, iar de atunci au devenit companioni.

La sfârșitul aceluiași an, logodna a fost anulată, iar de atunci Gina a tot spus că fostul logodnic încerca să-i fure averea. Cei doi chiar s-au luptat în justiție, după ce actrița a ajuns să semneze niște acte pe care pretindea că nu le-a înțeles, ele fiind scrise în spaniolă.

Gina Lollobrigida, care nu a mai jucat în filme din 1997, declara în 2000 că a studiat în școală pictura și sculptura și că a ajuns să facă actorie dintr-o greșeală. Tot ea declara atunci că a avut mulți iubiți și că încă trăia povești de dragoste.

”Am avut mulți iubiți și încă trăiesc povești de dragoste. Sunt foarte răsfățată. Toată viața mea am avut prea mulți admiratori”, spunea ea în aniii 2000. La bătrânețe, Gina a pendulat între casa din Roma și cea din Monte Carlo, iar din 2009, actrița nu a mai primit pe nimeni acasă la ea.

Gina Lollobrigida a murit pe 16 ianuarie 2023, la vârsta de 95 de ani. În toamna anului 2022, diva cinematografiei italiene a fost operată după ce a suferit un accident în casă și și-a rupt femurul.

Foto: Hepta și Profimedia

Vezi și: Așa arată o femeie normală! Iubita lui Cristiano Ronaldo, cu celulită, colăcei și aripioare la plajă. Cum au prins-o paparazzi pe Georgina Rodriguez