Acesta se gândește serios să cumpere casa în care a trăit Arsenie Boca, au declarat surse pentru Impact.ro. Aceleași surse au declarat în exclusivitate pentru Impact.ro că suma pe care acesta ar trebui s-o plătească este uriașă.

Fenomenul Arsenie Boca

Mănăstirea Prislop atrage ca un magnet mii și mii de oameni. Creștini din toată țara merg, în fiecare an, la Mormântul lui Arsenie Boca. Părintele Arsenie Boca, născut în 1910, a locuit aici o perioadă, fiind stareț, în anii 50, pictor bisericesc și teolog.

Viața sa a fost plină de evenimente și obstacole. Felul în care a trecut peste toate l-a transformat într-un model în rândul credincioșilor ortodocși.

Chiar dacă părintele Arsenie Boca a murit în 1989 și astăzi oamenii continuă să vină să se roage la mormântul său, afirmând că puterea lui se transformă în minuni.

Arsenie Boca a devenit un fenomen, determinând pelerinaje masive, odată cu reamenajarea Mănăstirii Prislop.

Zona care găzduiește lăcașul de cult este considerată generatoare de minuni. Mormântul părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop este considerat acum unul dintre cele mai importante și semnificative locuri de pelerinaj din România.

Cât costă casa lui Arsenie Boca

Toată lumea știe despre Gigi Becali că este un om al bisericii și un credincios devotat. Nu puține au fost momentele în care latifundiarul a donat bani sau chiar a clădit lăcașuri de rugăciune.

Acum Gigi Becali se gândește serios să cumpere casa în care a copilărit Părintele Arsenie Boca.

Surse apropiate acestuia au declarat în exclusivitate pentru Impact.ro și care ar fi suma cerută latifundiarului pentru cumpărarea casei, acestea spunând că ar fi vorba de 3, 5 milioane de euro:

„O țară întreagă, dacă nu cumva și o parte din lume a auzit de Arsenie Boca. Ca urmare, nu e nevoie să-i dai un aspect economic în primul rând acestor locuri îndrăgite de mulți conaționali.Aici se poate organiza, spre exemplu, poate cel mai mare pelerinaj din lumea creștină ortodoxă. Pentru asta însă e nevoie de cineva și cu multă credință, și cu bani!

Aceasta ar fi cea mai bună variantă pentru toată lumea! Și anume, cea prin care casa natală a lui Arsenie Boca să fie cumpărată de un român cu credință în Dumnezeu și cu potență financiară”, au precizat pentru Impact.ro sursele citate.

Pot doar să vă spun că interesul a crescut”

Reamintim că, la începutul acestei veri, casa natală a Părintelui Arsenie Boca era scoasă la vânzare, iar suma de la acel moment, 10.000 de lei, nu era una reală, conform agenției care se ocupă de vânzare.

Reprezentantul agenției în al cărei portofoliu se află casa, a răspuns, cel puțin, evaziv la întrebările celor de la Impact.ro: „Prin natura implicării, nu pot face niciun fel de comentariu legat de nume sau de sume. Pot doar să vă spun că interesul a crescut. Dacă ea nu s-a vândut până acum e din simplul motiv că am decis să permitem cât mai multor persoane să facă oferte.

Există însă și o veste foarte bună. Din cele 8,5 hectare ale proprietății despre care discutăm, 1.600 de metri pătrați au devenit teren intravilan. Ca atare, viitorul proprietar ce-i va cumpăra pentru un preț agreat de ambele părți va primi prin donație și restul proprietății.

Nu ne-am impus niciun termen de vânzare. Atunci când Dumnezeu va hotărî că trebuie să se facă acest lucru, se va face! Eu nu pot avansa dacă acest lucru se va întâmpla într-o lună sau până la sfârșitul anului”, a conchis Marius Bărbulescu, reprezentatul agenției în cauză, conform Impact.ro.

Vezi și Gigi Becali vorbește despre retragerea la mănăstire: ”Aș vrea să las totul în regulă și să mă duc acolo. E un loc frumos, liniștit”

Citește și:

Dieta lui Denise Rifai. Ce nu mănâncă niciodată și cum se descurcă în bucătărie

Bia Khalifa, copilărie traumatizantă. Tatăl ei o obliga să mănânce insecte și scame de pe jos. Câte clase are și pe cine dă vina pentru viața ei