Pe numele real Iulian Bănuță, tânărul a început să descopere tainele bucătăriei în urmă cu 19 ani, potrivit http://a1.ro/chefi-la-cutite/. De câte ori încearcă să-și spună povestea de viață și să dezvăluie amintiri din copilărie, lacrimile îi curg șiroaie pe față. Acesta dezvăluie că mama lui nu l-a vrut și a dormit multe nopți sub cerul liber pentru că aceasta îl dădea afară din casă.

A fost abandonat de mama lui

”Uneori mă dădea afară când spuneam că mi-e foame. Am dormit multe nopți sub cerul liber, pe scaunele de la stadion, chiar acolo sub tabela de marcaj”, a povestit acesta în cadrul emisiunii când a participat la preselecții.

Tânărul susține că pentru el bucătăria este refugiu, dar și spațiul care l-a ajutat să nu o ia pe căi greșite atunci când s-a văzut abandonat.

S-a apucat de gătit în urmă cu 19 ani

„M-am apucat de gătit în urmă cu 19 ani. La început, sincer să fiu, lipsa banilor m-a împins către acest domeniu. Nu aveam de nici unele. Mi-a fost foarte greu timp de 2 ani, am spălat vase, am făcut curat, nu m-am dat înapoi de la nimic și erau foarte multe persoane care mă desconsiderau. Când am ajuns să fac salate am fost cel mai bucuros om de pe planetă. Mi s-a oferit postul așteptat pentru că am muncit și mi-am ascultat bucătarul. Apoi a început să-mi placă, pot spune că bucătăria mi-a intrat în sânge și am început să iubesc ceea ce fac. Am avut și moment foarte urâte, care m-au durut, mi s-a spus că n-o să ajung niciodată bucătar, că o să rămân un biet ajutor… Cuvintele astea mi-au dat de gândit și am început să studiez zi de zi. Și iată că după atâția ani am ajuns cel mai bun bucătar din Pitești, dar și cel mai exigent când vine vorba de client. Nu-mi place atitudinea unora care spun că „merge și așa”. Ei bine, la mine nu merge, ori e gustos, ori nu. Punct. Au fost vremuri când nu am avut ce mânca, așa că respect mâncarea mai presus de orice”, a declarat Gianny, într-un interviu pentru a1.ro.

Va dona o parte din bani unor orfani

Însă, cu toate acestea, el nu s-a lăsat descurajat și dorința de a arăta că are talent în bucătărie l-a făcut să vină de două ori la ”Chefi la cuțite”. Astfel, Gianny a crezut în el și a reușit chiar să câștige trofeul și marele premiul de 30.000 de euro după ce a impresionat juriul de specialitate, cu meniu complet, pe care l-a realizat cu ajutorul celorlalți concurenții din echipa lui Scărlătescu.

Și pentru că știe cum este să nu ai de nici unele, el vrea o parte din banii câștigați să-i doneze unor copii orfani.

Visează să-și deschidă propriul restaurant

„Premiul în bani nu a fost și nu este important pentru mine. O parte din bani vreau să îi donez unor copii care nu au familie sau unor orfani. Mi-aș dori să fac o înțelegere cu o asociație, prin care să pot ajuta pe acei copii să primească hrană și educație. O altă sumă de bani din premiu, mai mică, o voi investi în niște cursuri de pregătire și specializare pentru mine. Tot ce contează pentru mine este trofeul pe care scrie chef Gianny, câștigător sezonul 3 „Chefi la cuțite”. A fost tot ce mi-am dorit, încă din sezonul trecut, când nu am ajuns în echipe. Era visul meu. Iar acest trofeu îmi dă încredere în mine. E o mare bucurie să îți vezi visul împlinit”, a mai spus acesta.  Mai mult, Gianny are planuri mari de viitor și speră să reușească peste ani să-și deschidă propriul restaurant, „mic și cochet”.

Imediat după ce a fost anunțat câștigător, Gianny a postat un mesaj pe facebook, în care mulțumește tuturor celor care au crezut în el. „Multumesc DOAMNE! Multumesc echipa mov…fără voi nu aș fi reușit. Multumesc CHEF SCĂRLĂTESCU pentru încrederea acordată, Multumesc, mămăița mea din ceruuri. Multumesc tuturor celor care ați crezut în mine”, a scris acesta.

Citește tot interviul pe http://a1.ro/chefi-la-cutite/.