Originară din Siena, Gianna Nannini părăsește Toscana la 18 ani pentru a se muta la Milano, unde studiază chitara și semnează primul contract de înregistrare, iar la doar 20 de ani și-a lansat deja albumul de debut.

De tânără a jucat tenis la un nivel competitiv. În schimb, fratele său Alessandro Nannini a fost pilot de curse: născut în 1959, cariera sa a fost întreruptă brusc în urma unui accident din 1990, când și-a pierdut antebrațul drept.

A pierdut două degete și și-a descoperit vocea

Dar chiar și Gianna, ca fată, a avut de înfruntat un accident grav, care i-a schimbat cursul vieții: și-a pierdut falangele degetului mijlociu și inelarul mâinii stângi în timp ce își ajuta părinții în patiseria familiei.

Degetele i s-au blocat într-unul dintre aparatele din patiserie și au fost găsite a doua zi, când era prea târziu pentru a putea fi reatașate.

„Am scos un țipăt teribil, vocea răgușită mi-a venit atunci. Apoi am leșinat”, a povesit Gianna.

Vigevano Italy. 19 July 2021. The italian singer-songwriter GIANNA NANNINI performs at Castello Sforzesco during the „Pianoforte e Gianna Nannini Tour 2021”.SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Mamă la 56 de ani

Gianna Nannini se definește ca fiind pansexuală și locuiește la Londra cu partenera ei de o viață, Carla, cu care s-a căsătorit în cadrul unei ceremonii civile care a avut loc în Anglia.

Până să o nască pe fiica sa, la 56 de ani, Gianna a suferit trei avorturi spontane. Apoi miracolul s-a produs: în 2010, a venit pe lume Penelope, în urma unei inseminări artificiale.

A ales să o numească după numele soției lui Ulise pentru că i-a luat mult să aștepte.

„Ai așteptat până am fost gata. De trei ori nu am fost, dar azi sunt. Tu, cea mai mare iubire a vieții mele, vii după durerea profundă și șoc”, a scris celebra artistă italiană într-o scrisoare deschisă dedicată fiicei sale și publicată de Vanity Fair.

Acela a fost și momentul în care Gianna a decis să se mute cu fetița ei la Londra, tocmai pentru a-i asigura un viitor chiar dacă i se întâmplă ceva. „Merg în Anglia, unde sunt respectată în drepturile omului ca mamă. „, a spus ea pentru Vanity Fair.

Despre soția Giannei Nannini nu se știe mare lucru. Sunt împreună de o viață, dar Gianna o protejează de privirile indiscrete ale bârfitorilor.

De altfel, Gianna Nannini este departe de a respecta normele. La 16 ani și-a cumpărat prima motocicletă, cu care obișnuia să fugă în căutarea libertății și a inspirației.

Mai mult decât atât, ea recunoște senină că a stat trei zile în închisoare, într-o vacanță în Grecia, după ce a lovit un polițist.

Citește și: Actriță care a interpretat rolul „fetiței cu haina roșie” în filmul „Lista lui Schindler” a devenit o eroină în viața reală

xMichelle Collins (59 de ani) a fost cerută în căsătorie de iubitul ei Mike (38 de ani). Cei doi formeză un cuplu de 10 ani