28 de ore și 42 de minute! Atât a stat Prinţul Harry departe de soție și de copii, pentru a asista la încoronarea tatălui său, Regele Charles, la Londra. Calculul a fost făcut de jurnaliștii britanici de la Daily Mail, care scriu că Ducele de Sussex a aterizat înapoi, în Los Angeles, în jurul orei locale 19:30 (02:30 GMT, duminică) pentru a fi alături de fiul său, cu ocazia aniversării acestuia. Timpul scurs între cele două avioane a fost fix acesta, de 28 de ore și 42 de minute.

Archie, fiul Prințului Harry, a împlinit 4 ani în ziua încoronării bunicului său

Prinţul Archie a împlinit vârsta de patru ani sâmbătă, 6 mai, chiar în ziua încoronării bunicului său, Regele Charles, şi şi-a petrecut aniversarea alături de mama lui, Meghan, ducesă de Sussex, în reşedinţa lor din Statele Unite. Mai mulţi însoţitori de bord ai companiei British Airways au confirmat pentru agenţia de presă PA că prinţul Harry s-a aflat la bordul acelei aeronave, dar au precizat că nu aveau voie să dezvăluie alte detalii despre călătoria acestuia, notează Agerpres. FOTOGRAFII: PROFIMEDIA

Charles III Coronation – LondonSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Prezenţa prinţului Harry la ceremonia de încoronare de sâmbătă a reprezentat prima sa apariţie publică alături de rudele lui, după ce a criticat virulent familia regală în volumul de memorii, intitulat „Spare”.

Prinţul Harry a asistat de pe rândul al treilea la încoronarea regelui Charles şi a mamei sale vitrege, Camilla, la Abaţia Westminster din Londra, fiind plasat cu două rânduri în spatele fratelui său mai mare, prinţul de Wales.

Harry a schimbat câteva cuvinte cu una dintre verişoarele sale, prinţesa Beatrice, şi cu soţul acesteia, Edoardo Mapelli Mozzi, în momentul în care a intrat în abaţia londoneză.

De asemenea, el i-a salutat şi le-a zâmbit unora dintre invitaţi în timp ce se îndrepta, singur, spre locul care îi fusese rezervat în interiorul Westminster Abbey.

Prințul Harry a glumit în biserică cu Arhiepiscopul de Canterbury

Prințul Harry nu a fost permanent încordat și abătut, ci a găsit momentul potrivit pentru a se destinde și pentru a glumi cu arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, în timp ce intra în Westminster Abbey.

Jacqui Press, expert în labiolectură (citirea de pe buze), a declarat pentru Daily Mail că Prințul Harry i-ar fi urat „noroc” arhiepiscopului de Canterbury, în timp ce a trecut pe lângă el, iar acesta a răspuns: „Mulțumesc”.

Schimbul lor de replici vine după un context complicat. Jurnaliștii britanici scriu că Charles i-ar fi cerut arhiepiscopului să intermedieze o înțelegere, pentru ca Harry și Meghan să participe la încoronare, însă cel care s-a opus categoric a fost prințul William.

Arhiepiscopul de Canterbury are rol de mediator în conflictul dintre familia Sussex și familia regală, deoarece a fost confident de încredere al ambelor părți.

Cu toate acestea, au existat afirmații potrivit cărora arhiepiscopul a fost supărat după ce Meghan i-a spus lui Oprah Winfrey, în 2021, că i-a căsătorit în secret, în „curtea din spate”, cu câteva zile înainte de nuntă.

Prințul Harry nu a fost prezent la balconul oficial, alături de familia regală

La ceremonie, Prinţul Harry a purtat ţinuta care i-a fost sugerată de casa regală: un costum şi o cravată, medaliile sale militare din Afganistan şi una jubiliară, precum şi o stea a Ordinului Regal Victorian.

Plecarea sa bruscă spre Statele Unite a echivalat cu faptul că prinţul britanic nu a fost prezent în balconul oficial al Palatului Buckingham în partea finală a ceremoniei de sâmbătă, când regele Charles, regina Camilla şi câţiva membri apropiaţi ai familiei regale au salutat zecile de mii de spectatori reuniţi în faţa clădirii. Biroul de presă de la Palatul Buckingham confirmase cu câteva ore mai devreme că prinţul Harry nu va deţine niciun rol oficial în cadrul evenimentului de sâmbătă.

Citește și: Prințișorii în acțiune, la încoronarea Regelui Charles, bunicul lor. Frații Charlotte, George și Louis, în ipostaze adorabile

Citește și: Încoronarea Regelui Charles. Cele mai importante momente, în imagini