Ducele și ducesa de Sussex lucrează la planurile de a conduce grupuri de sprijin emoțional și chiar un imperiu educațional multi-media. Cuplul, care a plecat din Marea Britanie pentru a se stabili în Canada,iar ulterior în SUA,  a declarat, luni seara, că doresc ca organizația „să facă ceva semnificativ, să facă ceva care contează”.

„Ne concentrăm pe sprijinirea eforturilor de combatere a pandemiei globale Covid-19, dar, confruntându-ne cu aceste informații, ne-am simțit obligați să împărtășim povestea despre cum a ajuns acest lucru. Înainte de SussexRoyal, a venit ideea „Arche „- cuvântul grecesc care înseamnă „sursă de acțiune”. Ne-am conectat la acest concept pentru organizația caritabilă pe care speram să o construim într-o zi și a devenit inspirația pentru numele fiului nostru. Să facem ceva semnificativ, să facem ceva care contează”, au declarat Meghan și Harry pentru Daily Telegraph.

„Archewell este un nume care combină un cuvânt antic pentru forță și acțiune și un altul care evocă resursele profunde pe care trebuie să le obținem fiecare. Așteptăm cu nerăbdare să lansăm Archewell când va fi timpul potrivit.”, au precizat ducii.

 

Cuplul a luat în considerare anterior şi variații ale numelui, inclusiv Arche Foundation și Archeway. Documentele oficiale văzute de ziar oferă o perspectivă fascinantă asupra ambițiilor Sussexurilor. Cuplul a lăsat oficial în urmă planurile de a lansa o fundație caritabilă în Marea Britanie în favoarea unei organizații non-profit” americane.

Ducii de Sussex au fost obligați să renunțe la planurile lor ambițioase de a lansa o fundație sub numele de „Sussex Royal” după ce regina le-a interzis să folosească termenul regal după ce au renunțat la Casa Regală.

Conform documentelor depuse în Statele Unite luna trecută, cuplul intenționează să-și creeze propriile servicii de caritate și voluntariat, site-ul web larg și să partajeze „materiale de educație și instruire” prin filme, podcast-uri și cărți.

Sursele sugerează că planurile sunt mult mai ample decât cele destinate inițial în cadrul Sussex Royal în Marea Britanie – unde au cheltuit, de asemenea, mii de lire de marcă.

Citește și: