Ducesa de Cambridge a reușit să topească inimile fanilor. Deși are agenda foarte încărcată, aceasta reușește să-i ajute și pe membrii familiei ei. Astfel, după ce fratele ei, James, a anunțat că suferă de depresie, Kate a luat imediat atitudine și a mers de mai multe ori cu el la terapeut să-l ajute să învingă această afecțiune. Dezvăluirea a fost făcută chiar de fratele ei.

James Middleton a suferit de o depresie foarte puternică. El a mărturisit că nu mai putea să facă nimic, nici măcar să mânânce sau să doarmă.  „Nu mai puteam să fac nimic. Nu mai puteam să dorm, să citesc o carte, să mănânc. M-am rupt de orice”, a spus James.

Bărbatul de 32 de ani a declarat într-un interviu pentru The Telegraph că familia lui l-a ajutat enorm și a fost alături de el și chiar l-a însoțit la terapeut timp de un an aproape zi de zi, inclusiv sora lui mai mare, Catherine.  „Toți m-au însoțit. Nu neapărat toți deodată, dar au mers fie individual, fie împreună câteodată. Și acest lucru a fost foarte important pentru că i-a ajutat să mă înțeleagă și să vadă cum funcționează mintea mea. Și cred că modul în care terapia m-a ajutat a fost și faptul că nu am avut nevoie ca familia mea să mă întrebe ce putem facem? Tot ce putea face era chiar să meargă la terapie cu mine ca să înțeleagă”, a declarat James.

A fost inspirat de Kate Middleton să vorbească despre suferința lui

În urmă cu doi ani, James Middleton a mers la medic și testele au arătat că are bătăi neregulate ale inimii din cauza stresului și a anxietății  și a primit tratament. „Abia funcționam, nu mai vorbeam cu prietenii mei, am trecut prin schimbări de viață și de muncă, dar nu am obținut nimic”, a spus acesta. El a mărturisit că, la un moment dat, i-a spus medicului său că are nevoie de ajutor și a început să meargă la psihiatru.

James a dezvăluit că acum se simte mai bine acum, cu sprijinul famliliei. „Astăzi simt că am un scop și poftă de viață.” Totodată, el a declarat că a decis să vorbească  despre experiența sa, fiind inspirat de munca pe care o depun Kate Middleton și Prințul William:„Exact pentru asta militează cumnatul meu, Prințul William, sora mea, Catherine și prințul Harry prin organizația lor Heads Together.”

Pe strada lui James se pare că a ieșit soarele. Nu doar că se simte mai bine, dar acesta se pregătește și de nuntă. Iubita lui, franțuzoaica Alizee Thevenet (29 de ani), i-a acceptat cererea în căsătorie. James Middleton ar fi cunoscut-o pe frumoasa lui logodnică anul trecut într-o zi în care aceasta s-a apropiat și a salutat-o pe cățelușa lui Ella, în timpul unei plimbări pe proprietatea Clubului South Kensington. Cei doi și-au început relația la scurt timp, iar acum au început pregătirile de nuntă.

Tânărul a mai dezvăluit că suferă de dislexie și de tulburări de deficit de atenție.
„Știu că sunt binecuvântat și am o viață privilegiată. Dar asta nu m-a făcut imun la depresie. Este complicat să descrii condiția. Nu este doar tristețe. Este o boală, un cancer al minții”, a spus acesta.

„Nu este un sentiment, ci mai degrabă absența acestora. Exiști fără scop sau fără direcție. Nu puteam simți bucuria, entuziasmul sau anticiparea – doar anxietatea mă dădea jos din pat dimineața. Nu am avut în vedere sinuciderea – dar nici nu am vrut să trăiesc în acea stare”, a mai explicat fratele lui Kate Middleton.

El și-a amintit că lupta lui cu dislexia în copilărie au făcut trecerea prin școală și mai dificilă, deoarece notele lui aveau de suferit. Totodată, el nu știa că suferă de această condiție: „Nu critic sistemul. Dar din cauza faptului că eu n-am știut că mintea mea lucrează diferit – nici părinții mei nu știau asta – nu am găsit un mod prin care să controlez această problemă. Dacă un diagnostic și un ajutor ar fi venit mai devreme, viața mi s-ar fi părut mult mai ușoară.”

Citește și: