“Poporul rus nu este responsabil de excesele nebuneşti inacceptabile ale conducătorilor lor cum este Vladimir Putin”, a precizat într-un comunicat actorul în vârstă de 73 de ani.

Acesta a anunțat că banii obţinuţi din cele trei concerte ale sale din aprilie, de la Theatre des Champs-Elysees, vor ajunge la “victimele ucrainene”.

Depardieu va susţine cele trei concerte în 1, 2 şi 3 aprilie.

“Banii din biletele pentru cele trei concerte vor ajunge la victimele ucrainene ale acestui tragic război fratricid. Întotdeauna am avut o înclinaţie către poporul rus, descris atât de bine de Dostoievski, Tolstoi, Gogol, Pasternak şi mulţi alţi artişti… Ceaikovski, Prokofiev, Şostakovici”, a mai afirmat Depardieu.

Actorul a mai făcut un apel public la Putin la 1 martie, când a cerut negocieri pentru pace în Ucraina.

Monstru sacru al cinematografiei franceze, având dublă cetăţenie – franceză şi rusă – a obţinut un paşaport rusesc în ianuarie 2013, pe fondul dezacordului cu politica fiscală a fostului preşedinte francez François Hollande.

”Mi se pare normal să plătesc, dar nu idioţilor care cred că ei fac bine”, declara el în 2014 pentru săptămânalul Le Point.

De atunci până în prezent, Gerard Depardieu nu a încetat să laude noua sa patrie, Rusia, o ”mare democraţie”, şi să-l elogieze pe Vladimir Putin, pe care l-a comparat cu Papa Ioan Paul al II-lea.

Vezi și Natalia Oreiro și fiul ei au devenit cetățeni ruși. Anunțul făcut de artistă

Citește și:

Traian Băsescu, prima declarație după externare. Ce probleme de sănătate are de fapt și ce urmează după ce a fost dat afară din vila RAAPPS

Lora a făcut marele anunț pe care fanii îl așteptau de 7 ani! Felicitări!