Înainte de proba deserturilor, ultima din concurs, Sebi Dascălu, care locuiește în Italia împreună cu iubita lui, cea pe care a și cerut-o de soție în timpul emisiunii, a părăsit concursul, deși era văzut ca favorit, el având o prestație constantă în timpul MasterChef.

Au rămas să se dueleze Gabi Șerban, cel care lucrează într-o bancă, și Georgiana Ene, care lucrează în vânzări în Spania, țară în care locuiește de mai mulți ani. În final, după ce a așezat pe farfuriile juraților un mousse de toată frumusețea din ciocolată și fructul pasiunii, aceasta a și câștigat marele premiu.

Prăjitura cu cremă de colivă, pe care a făcut-o Gabi la ultima probă, i-a adus ghinion, deși miza pe ”neoromânesc”, curent pe care l-a menținut în gătit timp de mai multe probe. Deși a fost ”o budincuță” bună, așa după cum a declarat Chef Scărlătescu, nu a reușit să convingă cu ea. În lacrimi, Gabi și-a felicitat rivala, pe care a sperat până în ultima clipă că o va învinge.

Nu mă așteptam să fiu pe atâta emoție! Mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat ideea să mă înscriu la MasterChef, prietenilor, celor de acasă, care m-au susținut, și chefilor pentru răbdarea cu mine”, a declarat cu un zâmbet mare pe față și lacrimi de fericire în ochi învingătoarea.

georgiana ene are 45 de aniSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

În finală, toți foștii lor colegi de la MasterChef i-au urmărit de la balcon, încurajându-i. Ba în sală s-au aflat și susținători din familie. Georgiana l-a avut alături pe iubitul spaniol, iar Gabi pe iubita pe care am putut să o vedem în premieră.

Ce va face cu banii câștigătoarea MasterChef

Înainte de finală, Georgiana Ene, în vârstă de 45 de ani și care vorbește 7 limbi străine, cea care s-a luptat singură cu o boală grea, pe care a și învins-o, declara ce ar face cu banii, dacă ar câștiga.

”Toată partea asta pe mine mă fascinează, mă fascinează ce se întâmplă cu elementele alea, când combini nu știu la 80 grade. Sunt foarte meticuloasă, că așa mi-e firea. M-am dus la un curs din ăsta de deserturi, am fost la 6 ședințe, după mi-a plăcut așa de mult și când s-a terminat ăla zic “și acum ce fac? “.

Așa m-am înscris la MasterChef. Ce a fost în capul meu, nu aș putea să spun în momentul ăsta. Pentru că eram în Spania, iar pe tv în România vedeam reclama permanent, că mă uit la internațional. Și ziceam nu azi, mâine.

Vreau să fac școală, dar nu vreau să fac orice fel de școală. Vreau să mă duc la Alain Ducasse, la cel mai înalt nivel. Pentru că eu, când m-am prezentat la casting, eu le-am spus că femeile nu sunt așa de bine reprezentate în industria asta. Ceea ce nu mi se pare corect, pentru că doar că ne-am născut noi cu țâțe, ca să zic așa, elegant, asta nu înseamnă că nu putem să facem același lucru ca un bărbat și nu putem cumva să nu le facem la același nivel.

Eu cred că suntem mai creative și cred că suntem mult mai perfecționiste decât ei. Sunt feministă, poate da, să zicem acum că da, dar sunt atâția bărbați care au stele Michelin și femei nu sunt. Adică dacă te apuci să numeri femeile, cred că îți ies pe degetele de la o mână. Nu mi se pare corect. De ce? Uite eu am ambiția asta, pentru că sunt foarte ambițioasă de felul meu”, declara ea pentru Fanatik.

”Eu vreau să am și eu chestia asta pentru mine, o provocare, cum a fost și tot concursul ăsta. Pe mine provocările mă fac să dau ce-i mai bun din mine”, a mai spus câștigătoarea MasterChef.

Concret, are multe planuri cu banii, care, privind din perspectiva a tot ceea ce vrea să facă, nici nu sunt prea mulți: ”E foarte scumpă în Franța, școala. Îți dau un exemplu, chiar mă uitasem înainte să mă gândesc la MasterChef pentru că mă gândeam ce o să fac eu în vara asta. Voiam să mai fac vreo perfecționare și aș fi vrut să mă duc la un curs de 2 luni de design de meniu, designul farfuriei de meniu. Era 12.000 de euro 2 luni. Așadar, să ne înțelegem, ca să faci un curs, cred că trage spre 40.000 de euro”, a mai spus ea.

Ce-ar face cu restul de 35.000 de euro, în acest context?

”Nu, că îți ia statul, îți ia și statul. Dacă aș face o chestie de genul ăsta, eu am o casă în Spania, care nu e a mea, mă rog, e a băncii până la 70 de ani. Doamne ajută. Da, aș vrea să mai plătesc la casă.

Dar dacă vreau să fac chestia asta, cu școala, nu mai am job și dacă nu mai am job, casa aia nu se plătește singură. Și atunci trebuie cumva să te susții.

Și așa îmi zice mama că am făcut o școală degeaba, vorbesc 7 limbi străine, am făcut un MBI și vreau să mă fac bucătar, așa îmi zice mama. Eu vreau să am un țel. Vreau un restaurant mic, să am o stea Michelin, în primul rând. În România nu există, deci trebuie să încep în Spania. Cel mai rapid s-a dat o stea Michelin la un restaurant în 7 luni de la deschidere. Dar asta înseamnă să îți faci un plan foarte bun, trebuie să știi pe ce lucrezi și ce fel de public ai.

Eu nu mă gândesc să-mi fac un fast-food de ăla cu 200 de invitați. Conceptul de chef counter înseamnă 12 persoane. Pe care le ai și pentru care faci meniu strict, tu ești acolo și te uiți, chiar dacă ai staff, ai de toate și merită. Este conceptul de intimitate, tu ești lângă omul ăla, tu explici ce ai gătit, asta mi se pare mișto. Nu le-am pus aici pe masă, ia mănâncă și la revedere și plătești bani la sfârșit, o căruță de bani, și după aia ai plecat.

Odată, e problema aia că eu dacă fac școală, faima din România se cam duce pe apa sâmbetei. Dar eu n-aș putea să deschid în momentul ăsta ceva în România și să nu fiu eu acolo, persoana care face. Că aș putea să dirijez restaurant, da, ar trebui să mă bazez foarte mult pe niște oameni și nu știu sigur dacă aș găsi staff-ul respectiv să facă chestia asta”, a mai spus Georgiana Ene, un monument de ambiție și determinare.

Vezi și Cine este Georgiana Ene, finalistă la MasterChef. Acum 6 ani s-a luptat singură cu o boală grea și a învins. Mama ei nu a știut nimic