Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Boomerul și Milenialu’”, cu Silviu Petcu și Alexandru Zob, George Vintilă, 51 de ani, a povestit despre singura lui căsnicie, care nu a durat decât câțiva ani.
Fostul om de radio s-a însurat la 19 ani cu o englezoaică, după ce lăsase deoparte fotbalul de performanță și picase examenul de admitere la Facultatea de Economie din Craiova. Pasionat de sporturi extreme, George Vintilă și-a cunoscut fosta soție pe vremea când era instructor de schi, iar ea era una dintre elevele sale.
„A fost și, și. Ne-am și îndrăgostit, dar parcă a fost și așa, la modul că voia și ea un soț, voiam și eu o soție. Venise ‘90, am zis să plecăm în străinătate. Am stat aproape patru ani pe acolo (n.r. în Anglia). Nu am mai stat cu ea mult, că-mi dăduse niște gogoși din astea, că ce o să găsesc eu acolo, că părinții ei au afaceri. Când am ajuns, nu aveau nimic, nu era nimic ok. Du-te la interviuri de job, bagă, dă-i și șterge coridoare, prin mall, multă muncă fizică. Am lucrat și într-o fabrică de burgeri. Mi-am dat eu niște teste, m-am întrebat cât pot eu să duc, că voiam să-mi iau mașină. Într-o lună jumate, lucram 16 ore pe zi, mi-am luat mașină. Am lucrat și într-un restaurant mexican, am vândut și telefoane mobile”, și-a amintit fostul DJ.
Nu s-a gândit niciodată că va lucra în radio
George Vintilă și-a amintit cum nu avea posibilitatea de a se întoarce în țară. Fostul realizator de emisiuni trebuia să aibă grijă cu actele, să-și prelungească viza, însă nu a mai fost cazul pentru că nu mai locuia cu fosta lui soție.
„Am stat niște ani de zile jumătate legal, jumătate nu. După trei ani și ceva, a venit frate-miu la mine și mi-a povestit despre mama, că nu era foarte bine. Ne-am întors amândoi în țară. Aici, nu prea erau job-uri, în 1994. Venisem din Anglia cu un vibe mișto și cu un avânt, după două săptămâni mi-a trecut. Am căutat job-uri și am găsit la cazino. Am făcut curs de dealer, de crupier la cazino în Brașov. M-am angajat acolo. S-au agitat spiritele, m-am angajat la un cazino din Praga. Am plecat în Cehia, am plecat și de acolo o perioadă. M-au dat afară înainte să primesc salariul, m-am urcat în podul trenului ca să ajung înapoi în Brașov. A fost Iadul de pe pământ. În octombrie ‘94, frate-miu stătea cu Răzvan Exarhu în camera de cămin și mi-au spus că s-a deschis un nou radio, PRO FM, că au nevoie de voci. Am dat o probă și restul e istorie”, a comentat el.
A început cu știrile, devenind prezentator de noapte. Inițial, era poreclit George Brașoveanu – fiind născut în Brașov – pentru a nu fi confundat cu fratele lui, Marius Vintilă. După știri, a lucrat în producții radio, producții tv, coordonând tot ce însemna reporteri, camere, mașini. În 2018, George Vintilă s-a retras după 24 de ani de PRO FM.
„Nu mă gândeam vreodată că o să lucrez în media, dar vibe-ul cu care venisem din Anglia era exact înclinat către treaba asta”, a explicat el.
Pasionat de sporturi extreme
Fostului om de radio i-au plăcut mereu sporturile extreme, indiferent că sunt de iarnă, cele cu mașini sau pe apă. A făcut bungee jumping, are la activ un curs de drift și s-a implicat inclusiv ca comentator la Campionatul Național de Drift: „în 1990, în vară, pe lacul Pantelimon se afla un teleschi nautic, pe care m-am dat eu”, a mai spus, entuziasmat, George Vintilă.
Poți urmări podcastul integral pe YouTube.