George H.W. Bush sau George Bush senior, așa cum e cunoscut de toată lumea, a fost spitalizat din nou, pentru a doua oară de la moartea soției sale, Barbara, la jumătatea lunii aprilie.

Fostul președinte, în vârstă de 93 de ani, a fost spitalizat de urgență cu tensiune foarte mică și oboseală, a transmis purtătorul său de cuvânt, Jim McGrath. Potrivit acestuia, Bush senior va rămâne timp de câteva zile sub observație. ”Pentru moment, acesta este treaz și alert”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Imediat după moartea soției sale, Barbara, Bush senior a ajuns la spital. A fost internat timp de două săptămâni, din cauza unei infecții care a ajuns în sânge.

Dese internări în ultimii ani

Însă tatăl lui George Bush Jr. a fost internat de mai multe ori în spital în ultimii ani. El suferă de Parkinson, motiv pentru care e țintuit în scaunul cu rotile din 2012. În ianuarie 2017, a suferit o operație pentru rezolvarea unei probleme respiratorii, din cauza căreia ajunsese la pneumonie. În aprilie a fost internat din nou cu pneumonie.

Moartea soției sale, Barbara, deși așteptată, a fost un șoc imens pentru Bush senior. În ultima zi a vieții soției sale (care refuza deja să-și mai ia tratamentul), Bush senior a ținut-o tot timpul de mână, inclusiv în momentul morții ei.

Foto: Hepta

Citește și: