Muzicienii Tony Banks, Phil Collins şi Mike Rutherford au confirmat reunirea grupului Genesis, care va întreprinde și un turneu în toamna acestui an.

Trupa reunită după 13 ani va concerta în Marea Britanie şi Irlanda.

Miercuri, la o emisiune a BBC Radio 2, Banks a spus: „Cred că este un moment firesc. Suntem toţi prieteni buni, suntem toţi la suprafaţă şi iată-ne”.

Turneul „Last Domino?” va începe pe 16 noiembrie, în Dublin. Trupa va concerta şi în Liverpool, Leeds, Birmingham, Belfast, Manchester, Newcastle, Glasgow şi Londra.

Cei trei muzicieni vor fi însoţiţi de fiul în vârstă de 18 ani al lui Collins, Nicholas, care va cânta la tobe, şi de Daryl Stuermer, la chitară şi bas. Starea de sănătate a lui Phil Collins, văzut recent atât în baston, cât și în scaun cu rotile, din cauza unor probleme la coloană, nu îi mai permite acestuia să cânte la tobe.

Peter Gabriel, membru fondator al grupului, care a părăsit trupa în 1975, nu va lua parte la reuniune şi nici chitaristul Steve Hackett.

În ultimii 28 de ani, potrivit lui Rutherford, Genesis a susţinut două concerte în Marea Britanie.

Collins a precizat că setlistul pentru acest turneu este încă în lucru. „Sunt piese pe care simţi că trebuie să le cânţi pentru că publicul s-ar simţi înşelat dacă nu ai face-o. Încă stabilim care va fi ordinea”, a mai spus el.

Zvonuri privind o reunire a trupei au apărut din iunie anul trecut, după ce Collins şi Rutherford au cântat împreună la Berlin.

Genesis a pornit ca o trupă progressive rock în anii 70 şi, după mai multe schimbări de componenţă, ea şi-a modificat şi sound-ul, devenind una dintre cele mai de succes trupe mainstream ale anilor 80.

Grupul a lansat 15 albume de studio, şase live şi acestea au fost vândute în peste 100 de milioane de copii. A fost prezent în topuri cu piese ca „Invisible Touch”, „Turn It On Again” şi „In Too Deep”.

Ultima dată trupa a cântat împreună în 2007, pentru a marca a 40-a aniversare.

Phil Collins, cu o carieră solo prolifică, şi-a anunţat retragerea în 2011, după ce a avut mai multe probleme de sănătate, nemaiputând să bată la tobe. A revenit însă în 2016, după o operaţie la coloană.

Vezi și Cu ani în urmă toată lumea îi fredona melodiile. Acum a ajuns de nerecunoscut. Problemele de sănătate l-au răpus | GALERIE FOTO

Citește și: