După două săptămâni, regina Elisabeta a II-a a ajuns la un acord cu nepotul său pentru a stabili care va fi noul său statut în cadrul Casei regale.

Acordul va deveni efectiv în primăvara aceasta, iar până atunci Harry şi soţia vor avea reşedinţa atât în Canada, cât şi în Marea Britanie. Ei nu vor mai primi fonduri publice de la Coroană, în schimb, vor putea face afaceri profitabile pe cont propriu.

Una dintre ele şi aflată în capul listei este marca asupra drepturilor lor de imagine înregistrată ca „Sussex Royal”.

Înainte de „retragerea” lor, Meghan şi Harry au înregistrat această marcă în Marea Britanie, dar, din păcate pentru ei, doar acolo.

Prin urmare, mai mulți oameni de afaceri au profitat și au înregistrat denumirea „Sussex Royal” în SUA, Canada şi la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).

O neglijenţă sau greşeală din partea cuplului, care nu a fost conştient de puterea acestui nume şi care le poate pune în pericol viitoarele afaceri.

În iunie 2019, cuplul a trecut acest nume ca marcă înregistrată, de atunci având la dispoziţie şase luni pentru a extinde această înregistrare a mărcii şi în alte ţări. Au fost însă mai ocupați cu alte treburi, neglijând acest aspect.

Lecție dură pentru Harry și Meghan

Între timp, chiar în ianuarie a fost depusă o solicitare din Europa, iar ulterior Royalmount Spirits, firmă de băuturi spirtoase, a înregistrat marca „Sussex Royal” pentru a vinde băuturi alcoolice şi articole sportive.

O altă solicitare a venit din California, unde omul de afaceri Jared Folgeson a făcut acelaşi lucru în Statele Unite, deşi motivele sale nu au fost ghidate neapărat de nevoia de îmbogăţire. Acesta ar fi dorit să dea astfel „o lecţie” ducilor de Sussex pentru „a fi mai atenţi la detalii”.

În orice caz, se estimează că valoarea mărcii „Sussex Royal” va ajunge la 400 de milioane de dolari. O afacere pe care ducii de Sussex cu siguranţă îşi propuneau să o exploateze, în noua etapă a vieţii lor, şi pentru care vor trebui să lupte în justiţie, în cazul în care vor să recupereze controlul asupra identităţii lor în Europa şi în America de Nord.

Vezi și Meghan Markle, declarație scandaloasă după ieșirea din familia regală: „E cel mai bun lucru care i se putea întâmpla lui Harry”

Citește și: