”În această zi din 1960, prințul Andrew s-a născut la Palatul Buckingham, primul copil născut în 103 ani de un monarh în funcție. La mulți ani ducelui de York!”, se arată în mesajul postat.

 

View this post on Instagram

 

On this day in 1960, Prince Andrew was born at Buckingham Palace, the first child born to a reigning monarch for 103 years. Happy Birthday to The Duke of York. Photographs: Press Association and copyright reserved.

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Cel mai probabil nu regina a făcut postarea, ci echipa ei de comunicare, cea care se ocupă și de conturile de Twitter, Instagram sau Facebook. Dacă monarhul a fost sau nu consultat cu privire la postare nu se știe pentru moment. Ce se știe însă e faptul că aceasta a venit într-un moment foarte nepotrivit, ținând cont de scandalul în centrul căruia se află prințul. Acesta a avut legături cu Jeffrey Epstein, omul de afaceri pedofil care s-a spânzurat în închisoare, în așteptarea procesului său.

Nu e de mirare că postarea a născut un întreg val de critici. Absolut toate comentariile de la această postare, deși sunt politicoase, așa cum cere eticheta să te adresezi fețelor regale, sunt negative. ”Serios?”, ”Cât tupeu…”, ”Nu cred că este potrivit”, ”La mulți ani, prințule Andrew! Acum du-te la FBI, petrecerea s-a terminat”, ”Drept cadou pentru ziua de naștere, du-te și vorbește cu FBI-ul!” – sunt numai câteva dintre comentariile la această postare. După cum se poate vedea, exprimă foarte bine ceea ce gândesc britanicii la adresa prințului.

De altfel, regina a anulat toate petrecerile care ar fi trebuit să aibă loc astăzi, în cinstea fiului său. Nu vor fi desfășurate steaguri, nu vor avea loc parade militare, ca de obicei.

Recent, prințul Andrew a renunțat la viața publică, retrăgându-se, pentru a nu mai expune familia în contextul acestui scandal. Se pare însă că nu e de ajuns pentru a potoli furia generalizată, la adresa lui. Până și una dintre fiicele sale, Beatrice, are de suferit, ea neputând avea parte de nunta dorită, tot din cauza acestui scandal. Va fi nevoită să se mulțumească cu un eveniment mai modest, pentru a nu-și atrage oprobiul public.

Citește și: