În urmă cu aproape șapte, actrița ar fi trebui să se bucure de cea mai frumoasă perioadă din viața ei, aceea de proaspătă mămică, însă din păcate a trecut prim momente extrem de dificile.  Ea și fiul ei, Gabriel, ce avea doar un an și jumătate au fost la un pas de moarte, după ce asistenta ei personală, Maria Celeste,  i-a otrăvit în mod repetat cu sulfat de amoniu.

Acum, Gabriela a rupt pentru prima dată tăcerea și a vorbit despre această experiență traumatizantă din viața ei, spunând că ea și fiul ei nu și-au revenit nici după atâția ani și sunt încă nevoiți să ia pastile, un tratament pe care probabil vor trebui să-l ia toată viață, în special fiul ei, care acum are opt ani. Ea a precizat că cel mai afectat a fost micul Gabriel.

Estoy aquí celebrando los 30 años de @zermatoficial @zermat_internacional Felicidades!

A post shared by Gabriela Spanic (@gabyspanictv) on


A fost criticată de presă și de public

„Încă mai luăm medicamente. Fiul meu are stomacul leneș și va trebui toată viața să ia tratament ca să poată să-și facă nevoile”, a spus actrița, originară din Venezuela.

 

PAOLA BRACHO PARTY ? Los amo a tiempo queriditos! ?

A post shared by Gabriela Spanic (@gabyspanictv) on

Autoritățile au explicat atunci în 2010 că actrița mama sa, fiul ei şi bona acestuia aveau probleme de sănătate cum ar fi ameţeli, vomă, dureri de cap şi abdominale, frisoane şi o stare de slăbiciune generală, simptome ce au determinat-o pe celebra actriţă de telenovele să-şi facă analizele. Aşa a aflat actriţa că a fost otrăvită sistematic timp de patru luni cu sulfat de amoniu, care era pus zilnic în mâncare şi în băuturi, chiar de asistenta ei, Maria Celeste. Mai mult, comportamentul asistentei i-a dat de bănuit Gabrielei, pentru că aceast era singura din casă care refuza să se atingă de orice aliment. Celebra actriță depus atunci imediat plângere împotriva asistentei ei, care în august 2010 a fost arestată în timpul investigației. Însă doi ani mai târziu, argentinianca a fost achitată de acuzații.

A renunțat la telenovele și s-a făcut femeie de afaceri

Și asta, pentru că din punct de vedere medical, autoritățile nu au putut demonstra că Gabriela Spanic, Norma Josefina Utrera de Spanic(mama actriței), Lorena Cruz Camacho(bona copilului) și fiul actriței Gabriel de Jesús Spanic au fost otrăviți, deși sulfatul de amoniu a fost clar depistat în organismul lor.

Astfel, din cauză că a depus plângere împotriva asistentei  Gabriela a devenit ținta tabloidelor și a fost criticată de public, fiind extrem de dezamăgită de reacția acestuia. „A fost foarte greu pentru că ne-au criticat, au râs de mine și de fiul meu și au eliberat-o pe acea femeie. Fiul meu are opt ani acum și a fost otrăvit când avea doar 18 luni de viață, iar oamenii au făcut glume pe seama noastra. Dar a fost puternic și viața merge mai departe. Este foarte dificil pentru mine să vorbesc despre asta, dar am vrut să clarific lucrurile”, a spus aceasta.

Aceasta a subliniat că deși au supărat-o și au dezamăgit-o comentariile oameniilor, cel mai tare a durut-o faptul că autoritățile nu au făcut dreptate și au eliberat-o pe cea care a încercat să o omoare pe ea și pe fiul ei. „A fost absolvită de orice acuzație. Cred că în momentul de față criminalii au mai multe drepturi umane decât artiștii, pentru că pe mine m-au defăimat atunci, au zis lucruri urâte despre mine. Justiția nu a făcut nimic pentru fiul meu, pentru mine sau pentru familia mea. Nu a existat justiție și a fost destul de dificil pentru mine să merg înainte”, a mai adăugat actrița, acum în vârstă de 43 de ani.

Premiată pentru rolul dintr-o piesă de teatru

Cu toate acestea, Gabriela nu s-a dat bătută și s-a bucurat de succes în viața profesională. A refuzat să mai joace în telenovele, însă a devenit femeie de afaceri și scriitoare. Are propria linie de produse cosmetice anti-îmbătrânire, iar în decembrie 2016 și-a lansat prima carte despre viața ei, în care dezvăluie rețete și trucuri din familia ei.

Mai mult, ea a acceptat să joace recent într-o piesă de teatru „Un picasso”, alături de Ignacio Lopez Tarso și a fost premiată recent pentru prestația ei. Ea  a primit premiul Prize Sol.

De-a lungul existenţei postului Acasă TV, românii au putut să o admire pe Gabriela Spanic în numeroase telenovele. Ea a fost pe rând “Uzurpatoarea”, “Intrusa”, “Prizoniera”, dar a jucat şi în “Pentru iubirea ta”, “Răzbunarea”, “Tărâmul pasiunii”. Mai mult, actriţa a venit în România ca să joace în telenovela “Numai iubirea”.

Citește și: Celine Dion, interviu emoționant despre moartea soțului ei: „Voi plânge după el toată viața mea”