De aproape 20 de ani, celebrul artist s-a retras din București și trăiește într-o vila la Cornu, alături de mama lui, la aer curat, departe de agitația capitalei.  Gabriel Dorobanțu este foarte discret când vine vorba despre viața lui personală și deși a ajuns la vârsta de 66 de ani, acesta se menține într-o formă fizică de invidiat și continuă să aibă concerte pe bandă rulantă, iar noul an l-a prins pe scenă.

„Pentru mine, faptul că am plecat de vreo 18 ani din Bucureşti înseamnă mare lucru. Eu nu m-am retras din activitate aşa cum credeţi voi şi cum spuneţi voi mereu, eu am plecat din Bucureşti pentru că am vrut să respir aer curat şi atâta tot. Oamenii de la munte cred că îţi dau o stare foarte bună şi starea contribuie pentru sănătatea ta fizică şi de ce nu, şi cea mintală. Mama este bine, este un spirit viu şi foarte critic. (…). Din păcate,  tata nu mai este de 10 ani, el a murit, el a avut altzheimer, noi l-am îngrijit cât am putut, ăsta a fost destinul lui, soarta şi necazul familiei noastre. Am amintiri frumoase pentru că tata avea voce frumoasă şi  era singurul din casă care îmi asculta cântecele”, – a povestit Gabriel Dorobanţu, anul trecut, într-un intrviu  la Antena Stars.

Gabriel DorobantuSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Citește și: Cum își alintă copiii Kate Middleton și prințul William. Iată cum o strigă pe Charlotte

Melodia „Hai, vino, iar în gara noastră mică” se bucură și astăzi de succes

Artistul susține că melodia „Hai, vino, iar în gara noastră mică” se bucură de succes și acum și este cerută și, în prezent, la diverse evenimente, spre marea sa surprindere. Fericit totodată că s-a mutat la țară, Gabriel Dorobanțu a dezvăluit ce-și dorește în anul 2019: „Îmi doresc să fiu sănătos, să-mi păstrez optimismul și să cred în oameni. E important să-i ai alături de tine, nu poți supraviețui singur, nu poți face nimic singur. Trebuie să te însoțești la drum cu oameni buni și oameni valoroși”, a declarat artistul pentu Libertatea.

„În primul rând, pentru mine muzica a fost dintotdeauna o legătură pe care am avut-o cu oamenii. O legătură de suflet cu oamenii, a fost un echilibru în viaţa mea şi mi-a dat întotdeuna optimismul şi înţelepciunea să trec prin viaţă mai uşor. După atâta vreme şi după atâţia ani de cântat şi de apariţii în faţa publicului, dar vă asigur că, la început, n-am crezut că muzica îmi va oferi această posibilitate. A fost ceva care a venit de la sine, s-a-ntâmplat să-mi iasă şi lucrul acesta nu numai că mi-a adus satisfacţie, dar cred că m-a făcut mai înţelept”, a declarat Gabriel într-un interviu pentru sputnik.md.

A debutat oficial în 1983, la Festivalul Concurs de la Mamaia, unde obține doar o Mențiune la Secțiunea Interpretare, cu melodia „Ochii tăi” (compozitor Vasile Veselovschi, versuri Mihai Maximilian), melodie devenită ulterior șlagăr. Înregistrează aproximativ 200 de piese, care se regăsesc pe cele patru discuri vinil și opt CD-uri. .A jucat în patru filme pentru copii, regizate de Dumitru Cucu și a căror muzică și scenariu au fost scrise de Dumitru Lupu: “Dramaticus”, „Tabăra lui Dorobel”, „Trupa de show” și „Peștele verde”.

Gabriel Dorobanțu a fost dintotdeauna un bărbat prezentabil și a avut mereu multe femei frumoase lângă el, însă nu s-a însurat. Potrivit, Click.ro, artistul iubit foarte mult o femeie, în tinerețe, și a fost foarte dezamăgit, pentru că l-a părăsit. Nu a reușit să mai iubească o femeie cu aceeași intensitate, acesta fiind și motivul pentru care nu s-a însurat niciodată.

Citește și: