Artistul Gabriel Cotabiță a acceptat să discute în emisiunea ”Deșteptarea” de la radio Europa FM atât despre concertul de joi, Gala Chapeau care îi este dedicată, cât și despre momentele din perioada dificilă prin care a trecut. El i-a spus realizatorului George Zafiu, care îi este prieten de mulți ani, că etapa grea prin care a trecut l-a făcut să ajungă la un alt nivel spiritual.

”Poate pare că e exagerat, dar după ce treci printr-o perioadă în care te întâlnești cu diverse entități, începi să înțelegi că viața are cu totul alte niveluri. Se pare că v-am auzit. Nu m-am dus către lumina albă, de altfel nici nu mi s-a arătat.”, a mărturisit Gabriel Cotabiță.

Eu consider că ceea ce mi s-a întâmplat e un semnal de , adică un fel de reset și . Pentru că, în mod normal, așa cum am aflat ulterior, nimeni nu se mai aștepta să mai fiu aici. Eu încerc să preiau cu bună știință soarta care mi s-a prescris în acest moment, pentru următoarea fază, și cred că voi reuși să fac față.”, a mai declarat cântărețul.

Am simțit că trebuie să dau un mesaj pentru alți oameni

Ce a devenit important acum și nu era înainte?, a întrebat Vlad Petreanu, colegul lui George Zafiu.

”Ceea ce înseamnă material mi-a devenit total insensibil. Nu mai are niciun fel de importanță. Și asta probabil că ați auzit-o de foarte multe ori, dar crede-mă că nici nu poți să-ți imaginezi cum dintr-o dată dispare orice importanță materială.

Și lucrul pe care l-am simțit la un moment dat a fost că, dacă am venit aici, am ceva de spus, iar acum încep să mă simt obligat. Poate că până acum totul a fost o încercare personală de a fi mai bun, acum am simțit că trebuie să fac cumva să dau un mesaj pentru alți oameni. Deocamdată încă aștept să mi se așeze gândurile.”

Gala Chapeau a fost ideea fetelor lui Cotabiță

Provocat de George Zafiu, Gabriel Cotabiță a făcut și câteva mărturisiri despre Gala Chapeau, un spectacol care îi este dedicat și care are loc joi, 29 octombrie, la Sala Palatului.

”Va fi o nebunie de care eu n-am nicio vină. A fost ideea fetelor mele, în special a Elizei. Văzuse în Anglia un spectacol de acest gen și a zis Am zis: . Eu eram în spital, mă uitam ca la televizor. Și le-am spus Doar că, în momentul în care am început să văd câte cântece sunt, cât de iubite sunt, am zis .

Așa a apărut un eveniment care este unic până acum în România și pe care doresc foarte mult că și alți artiști să-l facă pentru că, în ultimă instanță, este mai bine decât orice remember.

Mai ales că e bine să faci rememberul când e omul viu, să-l vezi acolo, să-l simți aproape. Să-i aduci o mulțumire că există de față cu el, ca să aibă și el momentul ăla de bucurie ”sunt niste oameni care mă apreciază și se bucură că exist”.

La insistențele lui Zafiu, Cotabiță a precizat: ”Da, o să urc și eu pe scenă!”

Credit foto: Kanal D