Gabi Luncă a murit vineri, 2 aprilie, la vârsta de 82 de ani, după ce s-a luptat cu virusul Covid-19 timp de trei săptămâni, la Spitalul Județean Ilfov. Cântăreața, care învinsese până și cancerul, a cedat în fața virusului care a răpus-o, plămânii săi fiind afectați aproape sută la sută, după cum arată Click!.

Nu s-a mai putut face nimic pentru Gabi Luncă, deși medicii au luptat până în ultima clipă. Familia îndurerată a sperat și ea că Gabi Luncă va învinge nemilosul virus.

Și totuși, Gabi Luncă nu va fi dusă pe ultimul drum conform protocolului Covid, pentru că ultimul test Covid a ieșit negativ.

Conform Click!, copiii lui Gabi Luncă au făcut o solicitare la DSP prin care cereau să li se aprobe o înmormântare creștinească pentru regretata solistă. Cererea a fost acceptată, iar Gabi Luncă va fi condusă pe ultimul drum cu porumbei albi și covor roșu.

Prin urmare, va avea parte de funeralii creștinești. Artista trecuse la religia penticostală în tinerețe, după ce a pierdut primul copil.

Unde îi poate fi adus un ultim omagiu

Trupul neînsuflețit la marii soliste a fost ridicat luni (5 aprilie) de la morga Spitalului Județean Ilfov de către membrii familiei și va fi depus, începând cu ora 17.00, la Romexpo, la sala Bisericii Renovatio.

„Ne luăm cu toții Adio! De la mama mea! Nu am crezut nici o clipă că o să o pierdem așa. Am tot sperat până în ultimul moment că va veni acasă, pe picioare, sănătoasă. Suntem doar familia împrejurul ei și frații noștri în credință și pastorii, pentru un ultim omagiu”, a declarat Rebeca Onoriu, în lacrimi, în exclusivitate pentru Click!.

Înmormântarea marii cântărețe va avea loc marți, de la ora 12, la cimitirul din Dămăroaia, acolo unde marea solistă și-a exprimat dorința de a-și dormi somnul de veci, alături de soțul ei, Ion Onoriu.

Fiicele solistei au mers și i-au cumpărat mamei lor un cavou așa cum și-ar fi dorit.

Tot mâine va avea loc și exhumarea lui Ion Onoriu, soțul lui Gabi Luncă, înmomântat la cimitirul Străulești. Acesta va fi înhumat alături de soția lui, Gabi Luncă, la Dămoroaia, în cadrul aceleași cermonii.

„I-am luat mamei cavoul din cimitirul Dămăroaia, acolo unde și-a dorit ea foarte mult să fie înmormântată. Mă bucur că lângă cavou vom avea o băncuță, unde voi sta și îi voi citi mamei mele toate mesajele de condoleanțe venite pentru ea! Îmi înmormântez ambii părinți. Va avea porumbei și covor roșu”, a declarat Rebeca Onoriu, pentru aceeași sursă.

Ultimele cuvinte ale artistei

Rebeca Onoriu, unul dintre copiii artistei, a spus și care au fost ultimele cuvinte ale mamei ei. Cu două zile înainte să moară, cântăreața de muzică lăutărească a vorbit la telefon cu fiica ei, Rebeca Onoriu și iată ce i-a spus: ”Mama ne-a lăsat o bogăție mare, piesele ei, clipuri, vorbe frumoase…. Avem de ce plânge, vom plânge toată viaţa.

Ultima oară am vorbit cu ea acum două zile. Știți care au fost ultimele ei cuvinte? Rămâneţi cu Iisus!”, conform RTV.

Gabi Luncă a lăsat în urmă patru copii, fetele Estera, Sara şi Rebeca şi fiul Emanuel.

Vezi și Cornelia Catanga a murit! Avea COVID-19, dar nu credea în această boală

Citește și:

Grațiela Duban i-a cerut scuze public Adelinei Pestrițu. Ce a spus despre ea

Manuela Hărăbor a împlinit 53 de ani. Cât e de frumoasă Pădureanca!