Și de data asta Paul Surugiu Fuego a reușit să-i uimească pe toți! Deși este un artist independent, care-și face profesia și-și produce singur toată munca, el a reușit să aducă în fața publicului, un concert aniversar de toată lauda, un adevărat maraton muzical, de peste trei ore, cu multe genuri. Sala Palatului a fost acum o săptămână, neîncăpătoare! Concertul care a fost sold-out cu o lună și jumătate înainte a creat nenumărate momente speciale. Parte din acest spectacol fenomenal va putea fi urmărit duminică, de 1 decembrie, de la ora 15.00, la TVR 2.

Fuego a fost plin de energie, arătându-le tuturor că este un one man show veritabil, reușind să susțină o seară plină de partituri grele, de folclor, de sincroane, de emoții și cântat live, alături de cele două orchestre, cea a Fraților Advahov și Angry Band. Peste 80 de artiști s-au perindat pe scenă, într-un show de lumini, grafice și sunet, arătând că Fuego este unul dintre artiștii importanți ai României la ora actuală, necântând muzică comercială! Veți vedea duminică, la TVR 2, și prietenii colegi și artiștii dragi care i-au fost aproape, în duete – Irina Loghin, Mirabela Dauer, Mioara Velicu, Oana Lianu, Nicolae și Isidor Glib, Surorile Osoianu!

 Un moment de colecție a fost atunci când artistul a fost surprins de către un membru al echipei cu două premii. Fix după un cântec special de-al său, dansatorul a intrat cu două distincții speciale, spunându-i că fiind concert aniversar, cei din jur s-au gândit să-i facă mai multe suprize. Astfel, Fuego a primit un disc de aur pentru întreaga activitate din partea Casei sale de discuri EUROMUSIC, adăugându-le celor cinci de aur și două de platină pentru vânzări. Totodată, Ministerul Culturii i-a oferit lui Fuego o „Diplomă de Excelență” pentru profesionalismul său, pentru perseverență și pentru cei 25 de ani de carieră.

Seara a fost de departe una doldora de sentimente care de care mai copleșitoare. Am râs, am dansat, am făcut sincroane, am plâns, m-am stresat și enervat deopotrivă și am trăit cu fiecare por, toate secundele care se scurgeau fără să-mi dau seama. Am adus un omagiu copleșitor marilor noștri actori dispăruți, împreună cu maestrul Ion Dichiseanu. Mi-au fost aproape colegi și prieteni dragi, împreună cu Orchestra Fraților Advahov și Angry Band – Mirabela Dauer, Irina Loghin, Oana Lianu, Mioara Velicu, Surorile Osoianu, Nicolae și Isidor Glib din Basarabia.

Am cântat parte din șlagărele mele din acești ani, cântece patriotice promovând ideea unei Românii mai frumoase. Am cântat folclor, făcând o călătorie prin Banat, Maramureș, Basarabia, Ardeal, Moldova și Muntenia. Am încercat să diversific și să vin cu sentimente multiple, cu mine în multe ipostaze, încercând să arăt că anii aceștia mi-au adus o maturitate artistică, una care-mi permite să mă jos pe scenă și să fiu mereu altfel. Ăsta-i de fapt și secretul prin care am reușit să mă mențin în toți acești ani! A fi artist, a apărea în fața a mii de suflete nu e doar o provocare, e și o responsabilitate enormă, de care nu trebuie să ne batem joc, mai ales că publicul are așteptări de la noi.

Eu nu sunt nici cel mai mare, nici cel mai bun. Nu-mi doresc laude ori urale și nici nu mă culc pe urechea succesului, în schimb știu că trebuie să nu-i dezamăgesc pe cei care mă iubesc. E o lege nescrisă de-a mea! Vă mulțumesc tuturor pentru acești 25 de ani încărcați de povești nemăsurate! Astfel că, pe 1 decembrie, de la ora 15.00, veți avea ocazia să urmăriți, la TVR 2, parte din spectacolul acesta grandios, iar pe 22 martie vă aștept din nou la Sala Palatului, cu un show…simfonic!” (Paul Surugiu-Fuego)