Monica Bellucci,  cea mai în vârstă fata Bond din istoria francizei James Bond, e acuzată de fiscul francez de evaziunea fiscală între 2011 şi 2013, pe vremea când era căsătorită cu actorul francez  Vincent Cassel.

Tribunalul Federal elveţian a fost de acord să ofere sprijin autorităţilor franceze în ancheta care o are în vizor pe Monica Bellucci (53 de ani). Fiscul francez va putea astfel să afle detalii privind situaţia financiară din conturile bancare din Elveția ale actriţei care a jucat în ultimul film din seria James Bond.

Citește și: Primele imagini oficiale cu prințul Louis, alături de micuța prințesă Charlotte. Te topești! Ce secret ascund aceste fotografii

 

E acuzată că ar fi „spălat” 2.000.000 de euro

Actrița italiană, în vârstă de 54 de ani, și-a declarat rezidenţa fiscală în Londra, în perioada 2011-2013, însă fiscul francez nu a fost de acord pentru că la vremea respectivă era încă măritată cu Vincent Cassel. Era, de asemenea, suspectată încă de atunci că are un cont secret în Elveția.

O investigaţie iniţiată inclusiv de Fiscul elveţian a descoperit că până în 2014 , actriţa care avea mai multe conturi deschise pe diferite nume, desfăşura activităţi financiare în paradisul fiscal din Insulele Virgine Britanice. Bellucci a reuşit însă în 2016 să convingă Tribunalul Federal Administrativ să nu le permită autorităţilor franceze să aibă acces la informaţiile privind conturile ei bancare din Elveția. Astfel, cazul ei a ajuns la Tribunalul Federal. Avocatul lui Bellucci, Marc Vaslin, de origine franceză, a declarat pentru presa eleveţiană că „autorităţile franceze nu ar trebui să primească astfel de informaţii niciodată”.

Monica Belluci are două fete

„Clienta mea s-a născut în Italia şi şi-a ales ca rezidenţă fiscală Regatul Unit. Nu e cetăţean francez care îşi ascunde banii în Elveţia și nu avea rezidența fiscală în Franța”, a explicat avocatul. În acelaşi dosar, ea e acuzată că ar fi „spălat” 2 milioane de euro în băncile din Luxemburg, folosind o companie de imobiliare fictivă, pe nume Aqua, la care era acţionară împreună cu Vincent Cassell.

Monica Belluci  are doi copii Deva Cassell (13 ani) şi Leonie, în vârstă de 7 ani, cu fostul ei soț, Vincent Cassel, de care a divorțat în 2013, după ce în presă au apărut informații că acesta o înșela. Cei doi au fost căsătoriți timp de 14 ani. Povestea de dragoste dintre Vincent Cassel, 51 de ani, şi Monica Bellucci, 53 de ani, a început în timpul filmărilor pentru filmul „L’appartement”, în anul 1995. După 4 ani de relaţie, în 1999, actorii s-au căsătorit, devenind mai târziu părinţii a două fete, Deva, născută în 2004, şi Leonie, născută în 2010. Cei doi şi-au petrecut ultimii ani din mariaj locuind separat, Monica petrecând cea mai mare parte a timpului la Londra şi Roma, iar el la Paris.

Citește și: