Într-un interviu recent, acesta, care suferă și de dislexie, motiv pentru care nu și-a putut termina nici facultatea, a declarat că i-a luat multă vreme să înțeleagă și să accepte că suferă de depresie și că are nevoie de ajutor. Mai precis, un an – de la sfârșitul lui 2016 până la sfârșitul lui 2017.

Acesta descrie depresia ca fiind un ”cancer al minții”. ”Mă simțeam neînțeles, un ratat total. Nu aș dori nici celui mare dușman al meu să se simtă atât de fără valoare, neînsemnat, disperat și singur”, a declarat acesta.

În cele din urmă, când a înțeles că lucrurile merg din rău în mai rău și că singur nu-și poate gestiona stările, a cerut ajutor specializat. ”În sfârșit am acceptat faptul că nu pot continua așa, că nu mai pot face față, că nu eram bine, că aveam cu disperare nevoie de ajutor. Iar faptul că am conștientizat asta mi-a adus cumva o stare de calm. Știam că dacă accept ajutor mai e o speranță”, a declarat el.

Diagnosticul pe care îl bănuia s-a adeverit și a început terapia. A simțit că nu-și poate anunța familia că suferă de așa ceva și i-a permis medicului său să facă asta. ”Te-ai putea întreba de ce nu am avut încredere în ei (în familia mea – n. red.), dar e cel mai dificil să vorbești cu persoanele care-ți sunt cele mai apropiate”, mai povestește el.

În final, de cel mai mare ajutor s-a dovedit a fi terapia cu câini. Cea mai specială dintre aceștia a fost Ella. De altfel, cățelușa apare în multe dintre fotografiile postate de james pe Instagram. ”Animalele îți dau o stare de calm, comfort și siguranță, îți distrag atenția de la situațiile stresante”, a scris el pe Instagram nu demult.

James Middleton face terapie cu cainiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

James a fost antreprenor, el punând bazele unei companii, Boomf, care permite clienților să aibă prăjituri personalizate cu imagini de pe Instagram. A încercat și să vândă bezele după o rețetă proprie. A eșuat, însă, pierzând și 3 milioane de dolari,și s-a retras la țară, în Scoția, unde muncește ca ghid turistic. Inclusiv faptul că locuiește la țară, în natură, departe de tumultul marilor orașe, îl ajută să se vindece.

Vezi și Unde muncește fratele lui Kate Middleton, după ce a pierdut 3 milioane de dolari

Citește și: