”Met marchează pierderea regizoului Franco Zeffirelli, unul dintre marii vizionari din istoria companiei noastre. De la Falstaff, în 1964, la La Traviata, în 1998, el a creat 11 producţii Met, iar montarea sa clasică pentru La Boheme, care a avut premiera în 1981, spectacolul cu cele mai multe reprezentaţii din istoria companiei.

Ne prezentăm condoleanţele familiei şi prietenilor săi” au scris cei de la Opera Metropolitană din New York în textul care însoţea imaginea realizată de Marty Sohl, în 2008, într-o pauză a spectacolului ”La Boheme”, când regizorul italian este surprins pe scenă alături de Angela Gheorghiu.

 

View this post on Instagram

 

?❤️? Posted @withrepost • @metopera The Met mourns the loss of director Franco Zeffirelli, one of the great visionaries in our company’s history. From Falstaff in 1964 to La Traviata in 1998, he created 11 Met productions in all, and his classic La Bohème, which premiered in 1981, remains the most-performed staging in the company’s history. We extend our condolences to his family and friends. Photo: A tribute to Zeffirelli, center, on the Met stage between acts of a 2008 performance of his beloved production of La Bohème. With him, from left to right, are Rosalind Elias, Paul Plishka, Angela Gheorghiu, Justino Díaz, and Peter Gelb. ______________________________________________ Photo by Marty Sohl / Met Opera #MetOpera #Opera #FrancoZeffirelli

A post shared by Angela Gheorghiu (@angelagheorghiu_official) on

În ultimele momente de viață ale regizorului, care a murit după o lungă suferință, acestuia i-au fost alături fiii săi adoptivi, Pippo şi Luciano, un medic şi preotul bisericii San Tarcisio, care i-a oferit binecuvântarea.

Trupul său va fi depus la Capitoliu, în Roma, anunță presa italiană. Regizorul urmează să fie îngropat în cimitirul Porte Sante din Florenţa, oraşul său natal.

Franco Zeffirelli, născut pe 12 februarie 1923, a fost un regizor italian şi producător de film şi televiziune. Zeffirelli a fost şi un apreciat regizor de operă, dar și membru al Senatului italian în perioada 1994-2001 din partea partidului de centru-dreapta Forza Italia. De altfel, i-a fost apropiat și lui Silvio Berlusconi.

Franco Zeffirelli a fost, totodată, primul cetăţean italian care a primit Ordinul Imperiului Britanic în rang de cavaler în 2004.

Vezi și Doris Day a murit la 97 de ani. Cererea bizară pe care a lăsat-o prin testament

Citește și:

Vezi şi locuri de vizitat în Florența – cele mai impresionante obiective turistice!