Scrisoarea de „adio” a Mădălinei Manole și jurnalul ei secret au stârnit tristețe și emoție atunci când au fost făcute publice de Petru Mircea, soțul regretatei soliste. În septembrie 2010, la două luni de la moartea Mădălinei, Petru Mircea s-a dus cu scrisoarea și cu jurnalul în emisiunea lui Cătălin Măruță, de la Pro TV, care pe atunci se numea „Happy Hour”.

O lună mai târziu, în octombrie 2010, Parchetul Bucureşti a anunţat că scrisul de pe biletul de adio și din jurnal aparţine Mădălinei. Părinţii solistei au contestat acel jurnal, susţinând că nu a fost lăsat de fiica lor şi că acela nu este scrisul ei.

„Expertiza făcută documentaţiei predată de soţul cântăreţei a fost finalizată, iar în raport experţii arată că scrisul de pe scrisoarea de adio aparţine în întregime artistei, la fel şi semnătura, Scrisoarea – o filă scrisă faţă/verso – a fost expertizată grafoscopic, iar specialiştii notează în raportul lor că scrisul nu a fost întrerupt sau limitat şi că nu au existat modificări sau intervenţii asupra scrisului”, nota Mediafax la vremea aceea, citând surse judiare.

Mădălina Manole credea că are „cununiile legate”

Potrivit însemnărilor din jurnal, Mădălina Manole credea în destin, în forțe supranaturale, căuta răspunsuri în horoscop și în cărțile de tarot, tânjea după dragoste și credea că „are cununiile legate”. În jurnalul făcut public la emisiunea lui Măruță, Mădălina Manole a făcut însemnări în anii 2002, 2003, 2005.

Mădălina era convinsă că fusese blestemată și credea acest lucru încă din 2003, când a apelat la parapsihologi. Asta a declarat în emisiunea „Happy Hour” psihologul Lucian Iordănescu, cu care artista a vorbit în 2003. “Nu ştiu cine m-a blestemat, dar se pare că vine pe filieră maternă”, i-ar fi spus Mădălina Manole psihologulului Lucian Iordănescu. Lucian Antohi, prietenul şi confidentul Mădălinei, a confirmat că artista consulta constant şi o ghicitoare în cărţi de tarot.

„Mădălina a fost la un domn care i-a ghicit în cărți. Și i-a spus că are cununiile legate”, iar ea zicea: Uite, are dreptate, nu o să mă mai mărit”, povestea Lucian Antohi, menționând că acest lucru se întâmpla în 2002-2003. În 8 iunie 2009 Mădălina Manole se căsătorește cu Petru Mircea, iar în același an devine mămică. A mai fost căsătorită cu compozitorul Șerban Georgescu, cu 15 ani mai în vârstă decât ea.

Fragmente din jurnalul Mădălinei Manole

Mădălina nota în jurnal:

„EU CASA CĂSĂTORIEI

– nu se leagă NIMIC

– “mi  s-au legat cununiile!!!”

CASA PROFESIEI

– reluare de colaborare în nesiguranță temeri

– anevoioasă cu “cuțitul la gât”

CASA SĂNĂTĂȚIi

– intervenție

– probleme legate de despărțirea unor prieteni

– RISC DE ACCIDENT!!

– moment de labilitate, diminuare de discernământ

– provocări!! de instabilitate (blestemul!!!)

CASA NEBUNULUI

– stare angoasă

O altă filă pe care Mădălina a scris în 2005 „povestește” despre previziunile ce cărțile de tarot i le făceau artistei în dragoste și carieră.

(13 septembrie 2005) EU

– despărțire (nepotrivire de caracter “costum  prea strâmt pentru mine”)

– profesional – bărbat (figura dionisiacă) (relație profitabilă)

– șanse de colaborări

– propunere plan de familie

– relație pe STRĂINĂTATE (avertisment) (primesc dar nu știu să dau !! )

– plecare cu părere de rău

– an greu, cu multă muncă, lipsește încărcătura AFECTIVĂ.”

jurnalul-madalinei-manole-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 16

Mădălina Manole a murit pe 14 iulie 2010, în ziua în care împlinea 43 de ani

Pe 14 iulie 2010, Mădălina Manole a fost găsită moartă în vila de la Otopeni. În ziua respectivă împlinea 43 de ani. Procurorii au stabilit că ”Fata cu părul de foc” s-a otrăvit cu o substanţă extrem de toxică. Trupul neînsuflețit al regretatei soliste se odihnește în cimitirul Bolovani din Ploiești.

În 2017 s-a stins și mama ei, Eugenia, iar în 2020 a murit și tatăl solistei, Ion Manole. Bărbatul a avut Covid și alte afecțiuni cronice. Ancheta în cazul Mădălinei Manole s-a desfășurat paralel cu situația ostilă din familie. Părinții și fratele regretatei Mădălina Manole i-au adus acuzații grave lui Petru Mircea, dar în 2013, cazul Mădălinei Manole a rămas clasat ca sinucidere.

Aceasta a fost decizia magistraţilor, care au hotărât să nu mai redeschidă dosarul morţii artistei. Părinţii cântăreţei au fost cei care ceruseră redeschiderea cazului, nemulțumiți că anchetatorii nu au luat în considerare câteva probe din casa artistei.

Citește și: Scrisoarea de „adio” a Mădălinei Manole, cutremurătoare și la 12 ani de la moartea sa. Ce o măcina pe „Fata cu părul de foc”

Citește și: Fiul Mădălinei Manole a împlinit 13 ani! Fratele regretatei soliste a publicat imagini emoționante cu Petru jr.