Deși ai crede că întreaga existență i-a fost la fel de sclipitoare ca în fotografiile în care apare ca o divă, în realitate Marilyn Monroe n-a avut deloc o viață simplă. ”Era una dintre cele mai îngrozite persoane de pe planetă”, susține Andrew Norman, autorul unei noi cărți despre Marilyn Monroe, ”Making Sense of Marilyn”, carte în paginile căreia sunt cuprinse multe fotografii rare sau nemaivăzute cu actrița.

Marilyn Monroe in copilarie, stangaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

Potrivit autorului cărții, e incredibil cum în aceeași persoană au putut exista femeia de carieră, de succes, sclipitoare și sigură pe ea, dar și ființa atât de nefericită în viața personală, care la 36 de ani, în 1962, a murit în urma unei supradoze.

De altfel, chiar Marilyn admitea, într-un interviu acordat cu zeci de ani în urmă: ”Încerc să mă găsesc. Câteodată nu e deloc ușor”.

Cert e însă că Marilyn a avut un start foarte anevoios în viață. Nu și-a cunoscut tatăl, iar mama ei, Gladys, o ființă iubitoare, a ajuns să fie internată într-un spital de boli psihice. Așa a ajuns Marilyn să fie pasată de la o familie adoptivă la alta.

Cei care au cunoscut-o spun că, în adolescență, era o persoană iubitoare, bună și plăcută. Însă cu o viață atât de tumultoasă, fără iubirea familiei, a decis că cea mai bună soluție pentru ea era să se mărite, să-și înceapă ea singură o viață, aleasă de ea.

Așa că, la 16 ani, în 1942, s-a măritat cu James Dougherty, cu 4 ani mai mare.

Cariera de actriță a început-o după divorțul din 1946. ”În contractul semnat cu Fox se stipula că nu poate fi măritată. Nu voiau o starletă gravidă”, mai spune autorul cărții despre Marilyn.

”Sunt un om bun, dar nu sunt un înger. Păcătuiesc, dar nu sunt diavolul. Sunt doar o fetiță într-o lume mare, care încearcă să găsească pe cineva pe care să-l iubească”, e unul din citatele lui Marilyn cuprinse în carte.

În 5 august, anul acesta, deja se fac 56 de ani de la moartea legendei Marilyn Monroe.

Foto: Hepta/NorthFoto

Vezi și La 83 de ani, Sophia Loren arată fabulos. Are aceeași grație, eleganță și frumusețe ca la 30 de ani

Citește și: