Imaginea îl înfățișează pe John Spencer tânăr, în uniformă militară. Ochii săi, nasul, gura și nuanța părului au fost însă toate moștenite de fiica sa, cea care avea să intre în familia regală.

printesa Diana seamana izbitor cu tatal ei
De altfel, asemănarea e remarcată și de prietenii virtuali ai lui Charles. Mai mulți spun chiar că Harry e ”cap tăiat” din bunicul său.

Vorbind despre tatăl său, Charles declară: ”Era un bărbat delicat, bun, fără pretenții. Era un tată iubitor, un om căruia îi plăcea să întâlnească oameni din toate păturile sociale. Pe toți ți trata cu mult respect”.

În relații apropiate cu familia regală

Chales și prima lui soție, Frances, au avut un băiat, pe Charles, și trei fete: Diana, Sarah McCorquodale și Jane Fellowes. Au mai avut un fiu, John, venit pe lume cu un an înainte să se nască Diana, dar care a murit la scurt timp.

Diana, Charles și surorile lor s-au bucurat de o copilărie privilegiată, tatăl lor având o relație apropiată cu familia regală. De altfel, regina însăși a fost invitată la nunta sa cu Frances, care a avut loc la 1 iunie 1954. Prinții Andrew și Edward, fii ai reginei, erau musafiri obișnuiți în casa sa, venind adesea să înoate la piscină.

În 1969, John și Frances au divorțat și a început o bătălie asiduă pe custodia copiilor, âștigată, în final, de tatăl Dianei. În 1976, John Spencer s-a căsătorit cu Raine, contesă de Dartmouth, fiica scriitoarei Barbara Cartland. Mama Dianei se recăsătorise din 1969 cu Peter Shand Kydd.

Vezi și Prințesa Diana, declarație șocantă înainte să moară: „Prințul Charles nu este potrivit să fie rege”

Citește și: