„Vă mulțumesc tuturor pentru gândurile deosebite și mesajele transmise în aceste zile de doliu și de despărțire de cel care a fost bunicul meu, Regele Mihai I. Este o pierdere imensă pentru noi toți dar mai presus de aceasta, este o onoare că l-am avut printre noi. Bunicul meu, Regele nostru, a fost pentru noi toți un model și un simbol de loialitate, generozitate si modestie. Va avea mereu un loc de cinste în sufletul neamului românesc. Doresc să îi mulțumesc de asemenea domnului General Nezir și tuturor celor implicați în onorarea memoriei Regelui Mihai I, Regele nostru, pentru devotamentul și profesionalismul de care au dat dovadă în organizarea funeraliilor. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a scris acesta.

Mesajul lui a venit la scurt timp după ce și  Majestatea Sa Principesa Margareta, Custodele Coroanei, le-a transmis românilor un mesaj prin care le mulţumeşte pentru sprijin.

Citește și: Pe fostul principe Nicolae îl știe toată lumea, dar iată cum arată sora lui. Nu prea vine în țară și nu știe limba română

Relația lui cu familia regală s-a răcit în 2015

Mai mult, într-un interviu mai vechi pentru Antena 3, fostul principe a declarat că relația lui cu familia regală s-a răcit din 2015. „Cât am stat afara totul a fost ok, comunicarea cu mine și familia a fost ok. M-am întors în Romania în noiembrie și am scris un mail mătușii mele că sunt acolo și trebuie să rezolv niște lucruri. Din momentul acesta totul a fost mai dificil, niciun fel de comunicare, nimic. Și relațiile erau foarte reci între mine și toată familia, in afara de tatăl meu vitreg și soră.  Înainte de noiembrie 2015,  tot timpul am avut o relație foarte bună cu familia, cu mătușa mea. Cu mama mea a fost așa și așa, dar pot să zic că a fost o relație bună. Unchiul meu și mătușa mea, mai ales înainte să mă mut în România, în 2012, erau ca niște părinți pentru mine. Ok, nu erau exact lângă mine fizic, dar de la distanță erau acolo pentru mine, daca am avut nevoie de orice sprijin. La fel și cu bunicii mei”.

Principele Nicolae  a vorbit în interviu și despre relația lui cu mama sa, care în ultima vreme a fost foarte rece cu el. „Mama mea tot timpul, mai ales în ultima vreme, în ultimul an poate, a fost mult mai rece cu mine”, a mai spus acesta.

Regele Mihai a fost condus pe ultimul drum pe 16 decembrie

Regele Mihai I a murit pe data de 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani în reşedinţa sa din Elveţia. Majestatea Sa Defunctă a fost condusă pe ultimul drum sâmbătă, 16 decembrie şi înmormântat la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş, alături de soţia sa, Regina Ana. La funeraliile Regelui Mihai I au fost prezente Familiile Regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Bulgaria, Franţa, Italia, Prusia şi Bulgaria. De asemenea alături de Familia Regală a României a fost prezent şi preşedintele ţării, Klaus Iohannic, alături de premierul Mihai Tudose

Citește și: