Sâmbătă a avut loc parastasul pentru doi ani de la trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României. Ceremonia religioasă s-a desfăşurat la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş.

SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Majestatea Sa Margareta şi sora sa mai mică, Principesa Sofia, Nicolae al României și Alina au purtat haine de doliu, în timp ce principele Radu a purtat uniforma militară.

„ Slujba de parastas pentru Regele Mihai I. Zeci de oameni s-au strâns astăzi la Catedrala Arhiepiscoplă din municipiul Curtea de Argeș, unde a avut loc parastasul de doi ani de la trecerea la cele veșnice a regelui Mihai I al Romaniei. Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat atat localnici, cât și oameni veniți din alte zone ale țării, mulți dintre ei purtând drapele cu stema Casei Regale a României sau portrete ale regelui Mihai I.

În prezența membrilor Casei Regale, slujba de pomenire a fost oficiată în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi”, a scris Nicolae pe pagina lui facebook, unde a făcut publice mai multe imagini de la tristul eveniment.

 

Deşi de la slujbă au lipsit trei dintre moştenitoare, Principesa Elena, Principesa Irina şi Principesa Maria.

Citește și: