Fostul Principe Nicolae a povestit recent despre întâlnirea sa cu Regina Elisabeta a II-a. Evenimentul a avut loc în vremea în care era doar un adolescent și recunoaște că a fost extrem de emoționat. 

Nepotul Regelui Mihai s-a întâlnit cu Regina Elisabeta a II-a în urmă cu mai mulți ani. Fostul Principe Nicolae a luat parte la o cină cu aceasta și recunoaște că s-a temut în mod constant să nu gafeze. Regina a știut însă cum să-l calmeze.

Nicolae a mers la întâlnirea din Marea Britanie cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani a Regelui Mihai. Acesta a povestit în cadrul unui podcast despre emoțiile pe care le-a avut, dar și cum s-a desfășurat totul. Regina Elisabeta și actualul rege Charles au fost apropiați de bunicul său.

„Printul Charles a fost gazdă și a fost minunat! Foarte frumos, foarte intim, elegant, dar am avut foarte multe emoții. (…)

A fost prima dată când am avut această experiență cu oameni pe care nu i-am cunoscut înainte (…), dar a fost foarte frumos si m-am bucurat că întotdeauna Principele Charles și Regina Elisabeta au avut deschidere și căldură pentru bunicul meu, indiferent de rudenie, au înțeles foarte bine ce om a fost bunicul meu și ce a făcut pentru Europa.

Cred că este așa pentru oricine care merge la o întâlnire cu cineva foarte faimos. Nu știi cum să te comporți, ai frică să nu greșești, ai emoții.”, a mărturisit acesta în cadrul podcastului moderat de Adrian Artene.

Ce i-a spus Regina Elisabeta

Fostul Principe Nicolae a servit cina cu Regina Elisabeta. Dar atmosfera a fost departe de a fi una glacială. Monarhul s-a interesat de preocupările sale, precum și de situația școlară, precum o „bunică”, a mai spus el.

„Este Regina Elisabeta și un adolescent de 16-17 ani… pentru prima dată merge la Castelul Windsor, un simbol foarte puternic în Anglia. Acum nu aș avea emoții așa de mari ca atunci, dar după ce ne-am așezat la masă, a fost mult mai relaxant.

Atunci am fost fără bunicul meu, a fost un prânz privat cu Regina, cu sora mea, tatăl meu vitreg, mama mea, și am stat la capul mesei, vizavi de Regină.

A fost o masă mai mică, dar experiența a fost foarte frumoasă. M-a întrebat ce fac, cum e la școală, adică exact ca o bunică.” , a mai spus fostul Principe Nicolae.

Principele Nicolae, mesaj emoționant după moartea Reginei Elisabeta

Fostul Principele Nicolae a postat un mesaj după moartea Reginei Elisabeta. La vârsta de 96 de ani, aceasta s-a stins la Castelul Balmoral, lăsând un gol uriaș în inimile tuturor.

„Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, s-a stins din viață. De-a lungul celor 70 de ani de domnie, a trecut prin multe încercări politice și sociale, fiind ghidată însă mereu de credință și de iubirea pentru țară. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a scris acesta pe rețelele de socializare.

Vezi și