De ziua lui, Florin Zamfirescu nu a făcut nimic special. A petrecut însă mare parte din zi alături de soție, femeia pe care o venerează. Partenera lui Florin Zamfirescu este de profesie medic, așa că a stat cu actorul atât timp cât i-a permis timpul, la un moment dat fiind nevoită să meargă la spital.

De ce nu l-au vizitat copiii

De ziua lui, actorul nu și-a văzut copiii, dar nu s-a supărat. Asta pentru că s-a bucurat de vizita copiilor săi de Florii, în urmă cu mai puțin de o săptămână. De ziua lui de naștere nu au putut să îi fie alături.

Actorul a mai spus că a primit multe telefoane de la cei dragi și s-a bucurat că lumea nu l-a uitat.

„Eu, de dimineață, răspund la telefoane. Adică vorbesc la telefon toată ziua azi. Azi, 12 aprilie, sunt telefonistul de serviciu (…)

Eu m-am serbat de Florii cu copiii, cu nurori, nepoți, cu toți. Astăzi, serbez cu soția. Ea își iubește pacienții, nu poate lipsi de acolo”, a spus Florin Zamfirescu, la Antena Stars, potrivit Spynews.ro.

Ce dorință are actorul

Întrebat dacă își mai dorește ceva, având în vedere că are deja o familie frumoasă și o carieră de succes, Florin Zamfirescu a spus imediat, demonstrând că este foarte bine ancorat în realitate. Actorul și-ar dori un viitor mai bun pentru români, arătându-se surprins de evoluția traiului în țara noastră.

„Eu aș vrea să fie liniște în țară și România să fie lăsată în pace, să nu mai fie jefuită de propriii ei cetățeni.

România este la pământ, România să fie lăsată în pace, să își urmeze traseul ei.

Îmi doresc ca țara mea să fie bine. Nu vreau să mă mai numesc patriot, nu vreau să mă numesc oricum. Sunt român și atât”, a mai spus actorul.

Florin-Zamfirescu-tânărSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Cât de frumos vorbește despre soția lui

Actorul o are alături, la această vârstă înaintată, pe doctoriţa Daciana Toma, alături de care are peste 10 ani de relaţie. Regretă că a cunoscut-o abia spre finalul vieții, dar e mai fericit decât a fost vreodată, pentru că este exact ce avea nevoie, spune el.

Iată cât de frumos vorbea despre ea, într-un interviu acordat în urmă cu doi ani: ”Ea tot ce face, face perfect. Am trecut o dată pe lângă cabinetul ei, am intrat şi l-am întrebat pe portar: „Doamna Daciana e aici?” Şi el zice: „Nu, că nu am auzit-o râzând”. Am văzut cum intrau pacienţi pe rând schimonosiţi de durere şi ieşeau zâmbind.

Are talentul de a crea în jurul ei o stare de bine, o stare de fericire. E cu picioarele pe pământ, e realistă, informată, e cultă, e tot ce vrei. Daciana este o comoară. Este foarte cultivată, foarte echilibrată, nu păstrează ranchiună, este un om adevărat. E norocul vieţii mele.

E un cadou pe care i l-a trimis Dumnezeu, dar are un regret: ”Am primit-o, dar cam târziu. Putea să mi-o dea cu 10-15 ani mai devreme”.

Actorul îi este recunoscător soției sale mai ales pentru cum are grijă de el, pentru că are multe probleme de sănătate. ”Tatiana este medic de familie. Este a patra mea soţie şi are grijă de mine (…) Am de toate: diabet de tip 2, tensiune oscilantă, atac de panică am făcut. Iau vreo 18 pastile pe zi, sunt cam multe, dar dacă nu le iau o săptămână, mor! Aşa mi-a spus doctorul. Le iau, sunt bine acum, verde. Să trăiesc 100 de ani!“, spunea el în urmă cu aproape doi ani.

Locuiește gard în gard cu fosta soție

Cu fosta soție, Cătălina Mustață – cu care s-a căsătorit în 1991 (când ea avea 24 și el 42) și a divorțat în 2012 – locuiește gard în gard. “Această relaţie trebuia să se termine de zece ani. De ziua mea (12 aprilie 2012, n.r.) am plecat de acasă, iar în iunie am divorţat la notar”, povestea actorul. Cum au ajuns să locuiască gard în gard?

“Cât timp am fost căsătoriţi, eu şi Cătălina am avut o vilă şi o curte frumoasă în Mogoşoaia. Doar curtea am împărţit-o în două după divorţ, aşa că ea a rămas cu vila şi cu 1.250 mp de teren, iar eu cu cealaltă jumătate din curte.

Pe această bucată mi-am construit şi eu o casă frumoasă, nu mă deranjează că stau la doi paşi de Cătălina. Am văzut că ea a tras un gard mare să nu mă mai vadă”, mai spunea Florin Zamfirescu.

Adevărul despre cele 3 neveste. Ce a spus despre Cătălina Mustață: ”Fata asta n-are nicio vină. A moștenit ea ceva…”

De-a lungul vieții sale, actorul Florin Zamfirescu a iubit mult și cu patos. Nu a fost să fie să rămână lângă o singură femeie, așa că are trei căsnicii terminate la activ.

În urmă cu un an, invitat într-un podcast, maestrul și-a trecut în revistă viața sentimentală. Iată ce a putut să spună despre femeile pe care le-a dus la starea civilă.

Femeile din viața lui Florin Zamfirescu

Cu prima soție, Florin Zamfirescu s-a căsătorit când aceasta era deja însărcinată cu Vlad, primul lui copil (n.r. actorul și regizorul Vlad Zamfirescu). Au divorțat însă repede, când avea doar 25 de ani. A doua soție a fost actrița Valeria Sitaru, care i-a dăruit o fată, pe Ștefana Samfira. Cei doi au fost căsătoriți timp de 12 ani.

Cătălina Mustaţă a fost cea de-a treia soţie a lui Florin Zamfirescu. A cunoscut-o pe când ea era studentă la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, iar el îi era profesor. Ea nu avea nici 24 de ani, el împlinise 42.

S-au căsătorit pe 27 iulie 1991, însă în iunie 2012 s-au separat definitiv. Acum, femeia care îi este alături de aproape 8 ani este medicul de familie Daciana Toma, cea care i-a readus zâmbetul pe buze, a avut grijă de sănătatea lui şi a reuşit să-l convingă să se lase de fumat după 45 de ani.

Întrebat dacă are vreun regret în viață, iată ce a spus actorul despre femeile pe care le-a dus la starea civilă.

„Nu, nu pot să regret. De exemplu, ar fi fost normal să regret că m-am însurat pentru prima oară, cu Rodica aia, dar cu ea l-am făcut pe Vlad (n.r. Vlad Zamfirescu). Și nu regret. Deși m-am chinuit rău atunci.

După aia, a doua nevastă, Vali. Drăguță, dar nu. Cu care am făcut-o pe Ștefana (zâmbește).

Cătălina Mustață… mi se rupe sufletul. Fata asta n-are nicio vină. Au fost probleme genetice. Moștenește ea ceva. De la 40 de ani a luat-o în jos, s-a dus. Am asistat, am răbdat, am ascuns, până când am zis că nu se mai poate.

Noi am fost împreună 21 de ani. Primii 5 ani au fost de vis. Chiar și următorii 5, deși erau semne de șchiopătare, mai apăreau probleme, ne mai certam, dar ultimi 10….

Eu am răbdat cu ea. Tot mi se părea că va trece, că e o glumă, vorbeam, îi spuneam că sunt soluții, până când am stat jos și i-am zis: hai să alegem, că fiecare are o viață. Și a ales. Mi-a cerut timp de gândire și a zis: ne despărțim”.

Cu a doua soție e în relații de frate și soră

Florin Zamfirescu a recunoscut că de primele două soții îl leagă o relație de prietenie. Nu a spus același lucru și despre Cătălina Mustață. „Cu celelalte neveste, cu prima, eram în relații perfecte. Ea nu mai e în viață, dar mă duceam la Târgu Mureș, ne vizitam, era totul minunat.

Cu mama Ștefanei suntem în relații de frate și soră. Păstrez niște relații și de dragul copiilor, dar și de dragul persoanei. Eu cu Vali (a doua soție) devenisem ceea ce am și rămas: frate și soră”, a mai spus actorul.

Vezi și Actorul Florin Zamfirescu are probleme grave de sănătate la 71 de ani: „Iau 18 pastile pe zi. Dacă nu le iau, mor”. Cine e îngerul lui păzitor

Citește și: