În această vară te vedem în postura de prezentator al emisiunii ”Fantastic Show” (Antena 1, sâmbăta de la ora 20). Deși ești obișnuit să apari pe micul ecran, cât de diferit este acest rol?
Nu este cu mult diferit față de ceea ce făceam până acum, mai ales că la concerte am și ”datoria” de a vorbi și de a-mi prezenta momentele așa cum știu mai bine. Nu vreau să-mi dau o notă pentru felul în care mă descurc, pentru că sunt foarte exigent și, probabil, m-aș lăsa corigent. Însă îmi place ceea ce fac și, cu siguranță, va fi din ce în ce mai bine și pe partea asta a carierei mele.

Colaborezi ușor cu cei doi prieteni puși mereu pe șotii, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu?
Da, cred că suntem o combinație bună. Cu toții avem experiență în show-uri tv și știm ce înseamnă și o competitivitate distractivă. Râdem foarte mult.

Cum ai rezuma proiectul încât să îi convingi pe oameni să se uite la voi chiar și din vacanță?
Natural, distractiv, entuziast și cu o puternică doză de nebunie. Vă rog să vă uitați și să-mi ziceți dacă mă fac de râs sau nu. (râde)

Cât de mult contează umorul în viața ta?
Ohooooo, atât de mult încât, la un moment dat, nici eu nu mai știu dacă vorbesc serios sau nu. Îmi plac oamenii deștepți și cu simțul umorului. Mi se pare foarte important în dezvoltarea personală să știi să-l folosești, ba chiar mai mult, să poți folosi auto-ironia pentru a-ți descoperi limitele.

De când ai câștigat ”X Factor” și ”Te cunosc de undeva” a uitat lumea de Dana?
Niciodată Dana nu va fi uitată. Dar da, am mai scăpat de veșnica replică: „Uite-l p-ăla cu Dana!”. Totuși, nici un concert nu scapă nepedepsit de piesa asta.

Cum ți se pare că a primit publicul piesa ”Las-o”, pe care o interpretezi cu Vescan?
Extraordinar de bine. Și pentru asta le mulțumesc publicului și lui Vescan care, într-un moment de inconștiență, a ales să fiu cel care cântă refrenul hit-ului. O piesă bună, cu un mesaj puternic, care, din fericire pentru noi, este cântată acum de toată lumea.

Undei vei cânta în următoarea perioadă?
Programul e plin de cântari, deopotrivă publice și private. Din ce îmi amintesc acum, 15 iulie în București, 22 iulie la Galați. Programul complet îl găsiți pe pagina de Facebook FreeStay. Acolo promit să-l updatez fără erori.

Cum se vede artistul Florin Ristei în afara scenei?
Nu cred că avem spațiu în revistă pentru o autobiografie sau pentru o autocritică. Dar aș rezuma că în afara scenei sunt o persoană care muncește mult, care se distrează mult, care călătorește și care, deocamdată, își dedică tot timpul carierei.

Care sunt cele mai mari extravaganțe pe care le ai?
Sunt o persoană simplă, căreia îi plac lucrurile spontane și deloc extravagante. Găsesc bucurii și plăceri în orice activitate. Bineînțeles că am nebuniile mele, dar le păstrez pentru mine ca să am ce povesti și în alte interviuri.

Celebritatea te ajută în dragoste sau complică o relație?
Evit să fac o asociere între cele două planuri. Partea personală este și va rămâne personală și intimă. Îmi doresc ca cei care mă apreciază și mă urmăresc să o facă pentru ceea ce realizez ca artist. Ca să răspund la întrebare, atunci când îți dorești cu adevărat ceva, găsești timp pentru ambele planuri.

Ai avut propuneri surprinzătoare din partea fanelor?
Se mai întâmplă și așa ceva. Ultimul mesaj la care am râs foarte mult a fost unul în care eram întrebat care este prețul pentru „o zi cu mine”. (râde) Atunci mi-am dat seama că sunt bun pentru reclamă la carduri de credit: ”Priceless” (n.a.: neprețuit).

Care este cel mai spectaculos om pe care l-ai cunoscut și ți-a influențat parcursul?
Fiecare persoană pe care o întâlnesc îmi afectează într-un fel sau altul parcursul. Colegii de trupă au un rol foarte important în dezvoltare, prietenii la fel. Dar mama are locul ei special. Atât.

Dar pe care ți-ai dori să-l întâlnești și poate să și colaborezi, dacă este artist?
Mă gândesc și promit să vă zic la următorul interviu. Am prea mulți oameni pe care aș vrea să-i cunosc. Nenea Obama (n.r.: Președintele Statelor Unite ale Americii, Barak Obama) sigur este pe listă, mai ales că de-acum are și el timp liber.

Unde te vei bucura de vacanță în această vară?
Încă nu mi-am făcut planurile exact, însă în cele 10 zile de vacanță de anul acesta, cred că o întind la Barcelona și în insulele apropiate. Încă n-am vizitat Spania și ar fi un moment bun.

 

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Care sunt plăcerile tale vinovate?
Femeile! Era și culmea să nu fie asta pe primul loc. (râde) Apoi urmează serile de Fifa cu prietenii și călătoriile cu mine la volan. Și multe dulciuri. Și noua mea dronă cu care fac niște filmări minunate.

Nu pot trăi fără…

Gânduri profunde – ”Momentele de introspecție pe care le am atunci când sunt singur.”
Prietenii de distracție– ”Colegii și prietenii pe care îi bat la Fifa și care se vor oftica când vor citi ce am declarat aici.”
Tine – ”Da, da. Nu pot trăi fără tine. Pentru tine cânt, tu mă apreciezi și mă urmărești. Și ție îți mulțumesc.”