Denise Rifai: Din 2004, până în 2008 ați avut o frumoasă poveste de dragoste cu actrița Dorina Chiriac, din care s-a născut Sonia, fiica dumneavoastră de 16 ani, pe care o iubiți enorm și care este pasionată de desen. Fosta dumneavoastră parteneră a spus asa: «Florin tace și le face. Întotdeauna a fost și o să fie un deschizător de drumuri. Pare o personalitate rebelă, dar în realitate este una foarte puternică și foarte clară». Dumneavoastră ați mărturisit, vă citez: «e dureroasă acceptarea că te desparți de un om cu care ai un copil. Am recunoscut, demult, că sunt un om mult prea dificil pentru a fi suportat de o femeie timp îndelungat». Vreau să știu dacă sunteți un bărbat dificil din cauza profesiei pe care o aveți. Vă afectează profesia viața personală?

Citește și: Florin Piersic, fotografie rară cu fiica lui, Sonia. Cum s-au pozat cei doi

Florin Piersic junior, dezvăluiri emoționante despre copiii lui

Florin Piersic junior: Da, da, pentru că nu poți fi tot timpul acolo. E o meserie care nu se face la orele stabilite, alea care te pun în rutină. Așa cum spuneam, sunt, deseori, ultimul om care pleacă din teatru. Da, din cauza asta ratez anumite lucruri. De exemplu, eu ador să îi spun lui Sasha povești înainte de culcare. Le inventez pe moment și folosesc tot felul de trucuri, din ce a văzut peste zi, personaje care-l interesează și-așa mai departe. Și atunci adoarme fără să îi spun povestea, când am spectacol. Ăsta e doar un exemplu. Și atunci e normal ca viața personală să nu fie perfectă.

Denise Rifai: Aveți o relație de 9 ani cu Andreea Cipcă, fostă jurnalistă, ea este cu 15 ani mai mică decât dumneavoastră și vi l-a dăruit pe Sasha. În 2016, când băiatul dumneavoastră a venit pe lume, ați postat pe Facebook următorul mesaj: «Bine ai venit, Sasha, bărbatul! O lume întreagă te-a așteptat să o schimbi». În pandemie ați spus că ați petrecut mai mult timp cu fiul dumneavoastră și v-a surprins la el firea independentă pe care o manifestă încă de pe acum, dar și încăpățânarea de a se opune regulilor. Cum v-a schimbat fiul dumneavoastră lumea?

Florin Piersic junior și micul SashaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Florin Piersic junior: Nu vreau să devin patetic, dar mi se pare normal. Un copil schimbă tot. Sasha e foarte încăpățânat, are multă personalitate, ține foarte mult la părerile lui și e greu să discuți cu el în anumite situații. Dar acum îmi umplu niște goluri cu el. Mă joc cu Lego, am făcut niște pereți cu vopsea și desenăm cu creta, multe, multe lucruri. Acum încerc să îl țin departe de playstation. Nu cred că-mi seamănă. El e foarte atletic și foarte energic. Știe foarte multe lucruri de care eu nu aveam habar la 7 ani și nu stă toată ziua pe Internet. Nu stă pe Internet. Le află de la școală.

Iar Sonia e un geniu. Îmi pare rău că eu, ca părinte, spun asta, dar nu o spun de suprafață. Chiar e. Îmi pare rău că spun asta. Iar geniul vine la pachet cu niște dificultăți, nu e simplu. Cu ea nu te înțelegi la orice oră și oricând. Dar ea desenează într-un fel la care eu nici măcar nu pot visa. Eu nu înțeleg cum a făcut desenul ăla. Și-atunci e normal să îmi ador copiii.

Denise Rifai: Vă străduiți să fiți tatăl pe care nu l-ați avut niciodată?

Florin Piersic junior: DA! Gata, am răspuns! (râde).

Citește și: Florin Piersic junior, adevărul despre ruptura de celebrul lui tată: „El a venit și a făcut cumva bășcălie. M-a durut”. Ce s-a întâmplat, de fapt, între cei doi

Citește și: Ce a lucrat Florin Piersic Jr. în America, pe vremea când era tânăr: “Făceam asta zilnic, cam 16-17 ore” Spera să-l descopere Steven Spielberg. Ce s-a întâmplat în prima zi după ce a părăsit SUA