Piersic s-a fotografiat alături de Theodor Paleologu, dar ceea ce sare imediat în ochi este faptul că actorul a slăbit enorm.

Marele actor a avut în ultima vreme probleme de sănătate, în luna martie fiind internat în spital. Acesta ar avea probleme la un picior și s-ar  deplasa cu dificultate.

Marele maestru are o poveste de viață fascinantă. A jucat peste 100 de roluri, însă acesta nu a vrut să se facă actor.  Celebrul actor a dezvăluit că a vrut să urmeze cariera tatălui său și să devină  medic veterinar, însă la insistența prietenilor a decis să-și încerce norocul în actorie…și bine a făcut. El este unul dintre monștrii sacri ai cinematografiei românești.

 

A vrut să se facă medic veterinar

„Întâlnirea mea cu publicul este întotdeauna specială, am de spus lucruri frumoase. Am jucat alături de nume mari, nici nu mi vine să cred… Amintirile sunt mai mult decât frumoase. Nu-mi vine să cred că eu sunt cel care am făcut toate aceste roluri. Pe 26 ianuarie în 1936, părinții mei erau la o proiecție chiar în cinematograful acesta (n.r.-cinema Florin Piersic din Cluj), sigur că cinematograful arăta diferit față de cum arată acum, tatăl meu doctorul Ștefan Piersic, care era și profesor la facultatea de medicină veterinară, era cu mama mea la un film  << Tarzan, stăpânul junglei>>, iar la un moment dat mama mea a spus: <Ștefane, vreau să-ți spun, cred că nasc>.  Și pe 27 dimineața, la ora 5.20 a apărut pe lume, Tarzanul lor. Nu acela de pe ecran, ci acela mititelul care aveam 3, 800 kilograme. Deci eu m-am născut, de fapt  am dat primele semne de viață în cinematograf’, a declarat Florin Piersic.

Am avut un înger deasupra mea, poate sora mea care s-a înecat la doar 15 ani, sărind să-și salveze colega de bancă. Dar nu despre asta este vorba, îmi plac poveștile astea triste, pentru că eu spun adevărat. Eu sunt un om trist, pentru că eu știu ce am trăit,  cum am trăit, și cât suflet am pus în tot ce am făcut, dar în capul meu au fost întotdeauna părinţii mei, mama mea Vera Piersic, fiică de preot ortodox din Bucovina, și tatăl meu, doctorul Ștefan Piersic din comuna Corlata, județul Suceava, vecină la un kilometru cu comuna pe care o știți,  a lui Ciprian Porumbescu. Am multe să vă spun. Să nu vă luați după cei care spun că Piersic vorbește mult.  Vorbesc mult fiindcă am ce să spun. Mulți dintre prietenii mei nu pot să vă mai vorbească’, a declarat printre lacrimi Florin Piersic în emisiunea „Vorbește lumea’.

 

Citește și: