Chef Florin Dumitrescu este noul Ambasador Onorific al organizaţiei SOS Satele Copiilor România. Prima întâlnire dintre vedeta tv și copiii aflaţi în grija ONG-ului a avut loc în iarna anului trecut, când Florin a participat la Ziua Porților Deschise de la SOS Satul Copiilor București. Apropierea dintre el și copiii asociaţiei, precum și compasiunea și implicarea ulterioară a vedetei în viaţa acestora îl recomandă pe Florin Dumitrescu pentru rolul de susţinător şi prieten al celor peste 1000 de copii şi tineri din cele trei programe SOS – Bucureşti, Cisnădie, jud. Sibiu şi Hemeiuş, jud. Bacău.

A existat o empatie extraordinară între Florin Dumitrescu și copii, încă din prima clipă în care s-au cunoscut. Această legătură specială s-a perpetuat datorită implicării lui Florin, care a gândit, voluntar, momente speciale pe care să le dedice copiilor din SOS Satul Copiilor București. Aş vrea să menţionez prânzul la restaurant oferit tuturor copiilor și mamelor SOS, precum și invitarea lor, ca jurați, în emisiunea Hell’s Kitchen, pentru promovarea cauzei noastre. Este o persoană generoasă și un exemplu de reușită”, a declarat Carmen Brumă, Manager Departament Relații Publice și Atragere de Fonduri la SOS Satele Copiilor România.

Credit foto: SOS Satele Copiilor

Am spus în nenumărate rânduri că mă consider un om binecuvântat, în special pentru că am o familie frumoasă pentru care voi fi veșnic recunoscător. Știu că toate reușitele mele profesionale și toată orele de muncă care se întind târziu în noapte ar fi cu mult mai puțin semnificative dacă nu le-aș avea alături pe soția mea și pe cele două fete ale noastre. De aceea, prima oară când am ajuns la SOS Satul Copiilor București am trăit o senzație nouă, de tristețe amestecată cu bucurie. Am fost trist pentru că am făcut cunoștință cu realitatea copiilor lipsiți de dragostea familiei, care nu au parte de căldura și tandrețea mamei și nu se bucură nici de sprijinul tatălui şi m-a surprins numărul micuţilor care nu au șansa de a simți căldura și emoția unei familii. Bucuria am resimțit-o văzând că există oameni cu inimă mare și asociații preocupate să le asigure acestor copii un trai decent, încercând să îi integreze în societate, să le anime interesul pentru cunoaștere și dezvoltare, pentru depășirea propriei condiții, prin facilitarea accesului lor la educație și activități sportive și creative. Sunt mândru să fiu Ambasador SOS Satele Copiilor România și mărturisesc că familia mea tocmai s-a mărit considerabil, precum și responsabilitățile mele”, a mărturisit Florin Dumitrescu.

Despre SOS Satele Copiilor România

SOS Satele Copiilor România a fost înființată în anul 1990. Asociația implementează 3 programe la nivel național în București, Sibiu și Bacău, oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii) și servicii educaționale (Tabăra de Vară, Proiecte Educaționale). În acest moment, peste 1000 de copii beneficiază direct de sprijinul asociației și peste 15000 de copii au interacționat cu unul dintre programe.

 

Credit foto: SOS Satele Copiilor