Chef Florin Dumitrescu s-a aflat pe 26 iunie în Italia, la Milano, acolo s-a desfășurat ultima fază a competiției culinare internaționale San Pellegrino Young Chef Competition 2015. După ce i-a jurizat, alături de alți doi chefi, Jerzy Pasikowski din Polonia și Jiri Stift din Cehia, pe concurenții din regiunea Europa de Est, Florin Dumitrescu a mers de data aceasta în calitate de mentor în Italia. El l-a supervizat pe Ștefan Barca, care a reprezentat Europa de Est în concurs.

Când San Pellegrino m-a desemnat mentorul câștigătorului Young Chef’s Cup pe Europa de Est, Ștefan Barca, m-am simțit extrem de onorat. A fi chef-ul mentor la o competiție de acest nivel, cu cei mai buni chefi din lume în juriu, vine cu o responsabilitate uriașă. Trebuie să mă asigur că farfuria concurentului are toate elementele necesare: creativitate, gust, aspect”, a spus Florin Dumitrescu.

Iar faptul că este primul mentor român din istoria competiției îl bucură și mai mult. În plus, este încântat că cei care se ocupă de realizarea topului celor mai bune restaurante din lume au început astfel să privească cu mult interes și spre România, spre bucătarii români și implicit către restaurantele din țara noastră.

Credit foto: Antena 1