Faceți parte din juriului a două dintre cele mai vizionate programe de divertisment, ”Românii au talent” și ”Uite cine dansează”. Cum vă pregătiți înainte de emisiuni?

N-am niciun ritual specific înainte de vreo emisiune. În fiecare zi mă trezesc ca de obicei, mă spăl pe față, mănânc ceva și asta este toată pregătirea.

Ați apăsat cel de-al patrulea golden buzz al sezonului 7 ”Românii au talent”, pentru Beniamin Dumbrăvan. A fost o surpriză și pe dv. să fiți impresionat de un puști care a făcut beatbox?
În realitate, am fost primul care a apăsat golden buzz-ul, dar în montaj, alegerea mea a apărut mai târziu. Cred că am apăsat butonul chiar de la prima sau din a doua zi de filmare. Recunosc că nu sunt un mare fan al beatbox-ului, dar mi-a atras atenția sinceritatea și entuziasmul acestui copil.

Cum îi vedeți parcursul lui Beniamin de acum înainte? Anisiei Gafton, care a prezentat sezonul trecut stand up comedy, i-ați prezis un viitor în televiziune și divertisment și s-a întâmplat.
Nu știu. Aprecierea mea, a noastra, a juriului, este o apreciere a unui moment anume. La următorul moment poate fi o depreciere sau o ultra-apreciere, nu există o anumită regulă. Dacă la prima vedere un concurent și momentul pregătit pe scenă îți creează o emoție specială, a doua oară poate fi emoția mai profundă. Sau nu.

Recunoașteți talentul autentic din primele momente ale unui act artistic?
Da.

Sunteți unul dintre aniversații sărbătorii de Florii. Cum petreceți de obicei ziua onomastică?
Nu am o petrecere specială niciodată de zilele acestea. Pentru mine, nu înseamnă neapărat ceva important în calendar. De când mă știu, am fost aproape întotdeauna la muncă în aceste zile. Sunt la vârsta în care faptul că te trezești dimineața e o sărbătoare.

Și cine considerați că sunt oamenii cei mai apropiați de sufletul dumneavoastră?
Cei mai apropiați sunt cei din familie. Fie că sunt, fie că nu mai sunt.

De Florii este și dezlegare la pește și știu că vă place să gătiți. Ce rețete cu pește preferați?
Orice rețetă este binevenită, mai puțin plachia, nu mă omor după ea.

Sunteți o persoană credincioasă? Obișnuiți să țineți și post?
Am ținut de multe ori, dar nu întotdeauna.

Privind în viitor, v-ar tenta să mai realizați emisiunea ”Chestiunea zilei”?
Da.

Care sunt cele mai frumoase complimente pe care le-ați primit recent din partea publicului?
Nu este un compliment anume sau o remarcă anume, este o stare care mă bucură. Faptul că atunci când mă văd pe străda, oamenii zâmbesc.

Mulţi se relaxează citind, jucând cărţi. Pe dumneavoastră ce vă relaxează?
Natura.

Ce planuri aveți pentru Sărbătorile de Paști?
Nu mi-am planificat.

 

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Auzim deseori că ”România e o țară plină de artiști”. Succesul se datorează exclusiv talentului și a prizei la public sau ține cont și de alți factori?
În prima fază, talentul e de ajuns, însă urmează multă, multă, multă muncă. E ca in agricultură. Poți să fii un fermier grozav, cu semințe bune și unelte de calitate, dar să vină deodata o furtună care îți distruge tot. Desigur, o luăm de la capăt, nu?

 

Nu pot trăi fără…

Lucruri aparent banale – ”Fără aer, fără apă și fără mâncare. Dar nu îmi explic de ce.”

 

Florin Călinescu face parte din juriul emisiunii ”Românii au talent” (PRO TV), alături de Andi Moisescu, Mihaela Rădulescu și Andra. Show-ul se difuzează în fiecare vineri, de la ora 20:30. De asemenea, este membru în juriul ”Uite cine dansează”, care se transmite în fiecare zi de luni, live, de la ora 20:30.

 

Credit foto: PRO TV