Este încă isterie cu „Teambuilding”, filmul în regia lui Matei Dima, Alex Coteț și Micutzu Cosmin Nedelcu. Iată ce spune Florin Călinescu despre subiectul momentului din social media.

„Ca analfabet cinematografic nu pun botu’ la toată dezbaterea cu pelicula “timbilding”. E film. E difuzat. Poporu’ s-a pronunțat. Alceva mă-ngrijorează. Ca biznis. Că ei au anunțat deja “timbilding” doi.

Așa că io anunț. Că înainte să apară io lansez “timbilding” patru. Posibil și cinci. Și nașu, adică “ Nașu” patru. Băăăă, lăsați oamenii să vină la sala de cinematograf! Pentru că și cinematografu’ tre’ să aibă manelele lui! Îmi place tare că am iscat mușuroiul cu păreri. Băgați mare!”, a scris Florin Călinescu, pe Facebook, adunând peste 12.000 de reacții și aproape 1000 de comentarii.

Filmul Teambuilding, record de încasări

Criticat de mulți pentru limbajul vulgar și umorul facil, Teambuilding a înregistrat, totuși, niște cifre care vor rămâne în arhive. Filmul regizat de Matei Dima (vloggerul BRomania) a fost cel mai mare succes film al anului 2022 în cinematografe, potrivit cifrelor Cinemagia. A avut 983.000 de spectatori şi 23,16 milioane de lei încasări de la premiera din 30 septembrie. Teambuilding a ajuns direct pe locul 1 și în „Top 10 filme România”, pe platforma de streaming Netflix, chiar din ziua lansării, pe 1 ianuarie 2023.

Teambuilding este o satiră a vieții din corporație, cu întâmplări amuzante dintr-un treambuilding în care corporatiștii se dezlănțuie, arătându-și în final și partea umană. Din distribuția filmului fac parte: Anca Dinicu, Nicu Banea, Șerban Pavlu, Adrian Nicolae, Micutzu Cosmin Nedelcu, Matei Dima, Roxana Condurache, Cristi Pulhac, Monica Odagiu, Nuami Dinescu, Ionuț Rusu și mulți alții.

Din distribuția filmului fac parte și: Anca Dinicu, Nicu Banea, Micutzu Cosmin Nedelcu, Matei Dima

Cât câștigă un actor din România pentru o singură zi de filmare

Invitat la podcastul „Acasă la Măruță”, Matei Dima, creierul acestor filme comerciale atât de apreciate de români, a povestit că investiția în proiect a fost uriașă pentru un film independent, și anume 800.000 de euro. Nu mai puțin de 30 de actori sunt în distribuție, așa că o bună bucată din buget s-a dus către onorariile acestora. Cătălin Măruță l-a și întrebat pe Matei Dima câți bani încasează un actor pe o zi de filmare, în România. Mai exact, în cazul „Teambuilding”.

„Ăia buni, și când zic buni, pentru că, atenție, toți sunt buni, vorbim de nume, de istoric, notorietate, primesc undeva între 1.000-1.500 de euro pe ziua de filmare”, a spus Matei Dima în podcastul Acasă La Măruță.

„Noi am avut în Teambuilding aproape 30 de actori, toți buni. Nu, nu a câștigat nimeni 40.000 de euro, pentru că nu a filmat nimeni atâtea zile, doar eu și Micutzu am filmat, cred că, cel mai mult și noi nu am luat bani. Restul au avut roluri mai mici. Am avut și prieteni printre ei, care au înțeles cumva că eu, și noi, încercăm să facem ceva cu industria asta. Încercăm să o împingem, încercăm să aducem oamenii la cinema, încercăm să avem un loc unde ei să fie plătiți bine mulți ani de acum încolo”, a mai spus Bromania.

Citește și: Boala cu care Micutzu a învățat să trăiască: „Nu o păcălesc, aia nu e o minciună”

Citește și: Ce spune Micutzu despre despărțirea de iubita pictoriță: „Și cam despre asta a fost vorba”. A recunoscut că e din nou îndrăgostit

Citește și: Cum a slăbit Micutzu 50 de kg: ”Aveam aproape 170 kg, m-am panicat!”

Citește și: Cu ce se ocupă Florin Călinescu după ce a renunțat la televiziune. Fostul star de la PRO TV duce o viața tihnită la moșia de la Băbana