Florin Călinescu a fost diagnosticat cu carcinom bazocelular sau, popular spus, cancer de piele. O tumoră localizată la nivelul nasului, care semăna cu o bubă la început, care a crescut lent în dimensiune, iar în ultima fază a început să ulcereze și părea că nu se vindecă.

„Acum câțiva ani, am găsit o chestie ciudată la nas. M-am prezentat la doamna doctor și era o formă ușoară din zona oncologică. E și greu de operat aici. Nasul probabil e cel mai greu de ascuns. Poți să fii Ioana d’Arc și Hercule la un loc și tot ți se înmoaie puțin genunchii. Nu cred că este cineva de pe planeta asta care să zică: Ce am?! Cancer?! Mișto! Să desfacem șampania!”, a declarat Florin Călinescu pentru site-ul drleventercentre. com, explicând a apelat pentru diagnosticare la o tehnologie care își dă rezultatul pe loc.

Citește și: Nicoleta Luciu își învață fanii cum să slăbească. Super dieta pe care o ține superba brunetă

Florin Călinescu, diagnosticat cu cancer de piele. A ținut totul secret

Florin Călinescu a ținut totul secret, însă acum spune că a reușit să învingă această boală și consideră că experiența lui poate deveni exemplu pentru ceilalți. Astfel, a acceptat să facă parte din campania  lansată de Fundația pentru sănătatea pielii privind prevenția cancerului de piele.

Celebrul actor a dezvăluit că a apelat la o intervenție chirurgicală prin microchirurgia Mohs, care permite verificarea în timp real a întinderii tumorii în țesut, prin biopsii repetate. S-a scos tumora cu toate rădăcinile, iar apoi s-a închis operația.

“Nu mai treci prin teroarea așteptării, 2-3 săptămâni, așa afli pe loc rezultatele biopsiilor și așa poți să afli pe loc și că e bine. Asta, psihic, te scutește de un chin și de un calvar. Acum e ok. Era o poveste care nu te omoară, dar netratată își mănâncă tot țesutul. N-am o problemă… până la oncologic! Acolo intri într-un malaxor al destinului pe care nu-l doresc nimănui”, a mai povestit Florin.

„Acum sunt bine, dar vreun an de zile nu cred că ar fi fost plăcut să mă vadă cineva. În primul rând, timp de trei luni am avut nasul triplu, ziceai că m-am bătut cu Mayweather.” a mai precizat Florin Călinescu.

După operație, Florin Călinescu a rămas cu un semn în jurul nasului, dar după o scurtă perioadă, acesta a fost corectat cu laserul, din punct de vedere estetic.

Cum recunoști cancerul de piele

Nu este cunoscută cauza exactă pentru care apare acest tip de cancer. Acesta se declanșează atunci când celulele sănătoase din regiunea pielii prezintă modificări (mutații) ale ADN-ului. Aceste mutații fac ca celulele să se înmulțească necontrolat. Acumularea de celule conduce la apariția unei tumori.

Cancerul de piele. Tipuri

Există trei tipuri majore de cancer de piele:

 • cancer de piele bazocelular: apare la nivelul celulelor bazale ale pielii, de obicei în zone expuse la soare, cum ar fi fața sau gâtul; nu se extinde la nivelul pielii;
 • cancer de piele cu celule scuamoase: apare la nivelul celulelor scuamoase ale pielii, de obicei în zone expuse la soare, cum ar fi fața, gâtul, urechile sau mâinile; se poate extinde ușor;
 • melanom: apare în orice zonă a corpului, expusă la soare sau nu; se poate declanșa la nivelul pielii sau al unei alunițe care devine malignă.

Cancerul de piele. Simptome

Cancerul de piele apare în special în zone de piele expuse la soare, cum ar fi: scalp, față, buze, urechi, gât, piept, brațe, picioare, dar poate apărea și pe palme, sub unghii, în zona genitală etc.

Cancerul de piele bazocelular. Simptome:

 • o excrescență ca o perlă
 • o leziune plată roșiatică sau gălbuie
 • o rană persistentă
 • o zonă asemănătoare unei cicatrici

Cancerul de piele cu celule scuamoase. Simptome:

 • un nodul roșiatic
 • o leziune plată acoperită de cruste

Melanom. Simptome:

 • o pată mare maronie de culoare neuniformă
 • o aluniță care își schimbă forma, culoarea, dimensiunea sau care sângerează
 • o leziune de mici dimensiuni cu margini neregulate și porțiuni roșii, albe sau albăstrii
 • o leziune închisă la culoare în zona palmei, a tălpii, a degetelor, a mucoaselor cavității bucale, nasului, vaginului sau anusului

 

Citește și: