Vedeta Pro TV a fost urcat într-un elicopter SMURD și va fi transferat la București, la Spitalul Fundeni.

 

Actorul Florin Busuioc, care se afla internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova în urma unui infarct suferit marţi în timpul unui spectacol, va fi transferat la Institutul „C.C. Iliescu” din Bucureşti.

Florin Busuioc, pe targaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

 

Foto: Libertatea.ro

„Tocmai acum a decolat elicopterul SMURD Craiova cu pacientul către Institutul „C.C. Iliescu” din Bucureşti, institut care de altfel a dat avizul pozitiv pentru transfer, în cursul nopţii precedente, însă condiţiile meteo nefavorabile au făcut imposibilă transferarea lui pe cale aeriană”, a declarat Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale din Craiova, pentru Agerpres.

 

Florin Busuioc a făcut infarct după ce a jucat într-o piesă de teatru

Actorul Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic marţi, 6 noiembrie, în jurul orei 21.30, după un spectacol la Filarmonica din Craiova. Actorul jucase într-o piesă de teatru, iar la finalul spectacolului a spus că nu poate să mai respire. A vrut să meargă afară, să ia o gură de aer, dar nu a reuşit. S-a aşezat pe un scaun şi s-a prăbuşit. Imediat colegii au sunat la 112. Şase apeluri s-au dat, unul după altul.  Medicii de la SMURD au venit la locul incidentului și au reuşit să-l resusciteze.  După ce pacientul a ajuns la Terapie Intensivă la Spitalul Judeţean din Craiova, medicii au stabilit că trebuie de urgenţă operat. Posibilitatea de a fi transferat la Bucureşti cu un elicopter SMURD sau un avion militar a fost exclusă  până acum din cauza condiţiilor nefavorabile.  Intervenția chirurgicală a fost realizată de doi medici tineri, Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă.

Citește și: