Fiul Mihaelei Rădulescu se paote lăuda cu o mare reușită la doar 17 ani. Mai mult, mama lui i-a dezvăluit jurnalistei Amalia Enache, în podcastul „Cu Inima la Vedere”, care au fost motivele care au stat în spatele unora dintre cele mai importante decizii din viaţa ei, de a se muta cu fiul ei în Monaco. Dezvăluiri neașteptate despre Ayan.

Ayan a obținut centura neagră în Krav Maga, un sistem de luptă ecletic derivat dintr-o combinație de tehnici de karate, judo, box și aikido. Mihaela Rădulescu a fost extrem de fericită pentru reușita fiului său, așa că le-a transmis totul fanilor.

Vedeta s-a pozat alături de Ayan, dar și de instructorul ce are grijă de 12 ani ca băiatul să atingă performanțe fantastice. Mihaela Rădulescu le-a dezvăluit tuturor că este extrem de mândră pentru că fiul său nu s-a dat bătut și a marcat o reușită colosală.

„Micuțul’ meu băiat, Ayan, a trecut un examen extrem de greu azi și are acum centura neagră în KRAV MAGA. Toți acei mai bine de 12 ani de antrenament dur și constant cu campionul mondial Claude Pouget nu au fost în van! Sunt atât de mândră precum sunt toate mamele când copiii lor realizează lucruri minunate pe cont propriu! Ce sentiment minunat!”, a scris Mihaela Rădulescu pe Instagram.

Mihaela a făcut dezvăluiri neaștepate despre Ayan și în podcatul Amaliei Enache, unde au vorbit despre copii, relaţia părinte-copil, dar şi în ce măsură Mihaela Rădulescu, cunoscută şi pentru activitatea ei caritabilă, i-a inoculat fiului său, Ayan, această doză de implicare socială, de responsabilitate umană.

Ayan a împlinit recent 17 ani, dar s-a transformat într-un tânăr fermecător și vedeta este foarte mândră de fiul ei și e foarte fericită că el și-a păstrat o legătură foarte bună cu tatăl lui, care a fost foarte prezent în viața copilului.

Mihaela a dezvăluit că Ayan Schwartzenberg a fost pus în situaţia de-a alege între două facultăţi de prestigiu din Statele Unite ale Americii, unde fusese acceptat după anii de studii de la Monaco – una dintre ele fiind Princeton!

„Sunt mândră de el așa.(…)El e într-un moment de reuşită, el e pe un drum foarte bun, dar eu sufăr pentru că eu eram aia care îi povestea de şcoli în America şi sufăr că mi-am făcut-o singură cu mâna mea”, i-a povestit cu o deschidere incredibilă Mihaela Rădulescu jurnalistei Amalia Enache, în cadrul unui podcast realizat pentru fundaţia Hope and Homes for Children.

ayan 2SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 15

„Şi eu, şi tatăl lui (Elan Schwartzenberg, n.r.) eram total împotriva ideii de învăţământ în altă ţară. Pentru nimic în lume, la noi nu exista această variantă. Mie să-mi plece copilul de acasă, cine ştie unde? Tătăl lui era de aceeaşi părere, n-am crezut niciunul dintre noi că ar trebui să plece de acasă până la 18 ani, sub niciun motiv. Dar iată că el a venit să ne spună că el vrea să facă asta.”, a mai povestit vedeta pro TV.

„Cred foarte mult în sistemul de învăţământ american, cel universitar, chiar am fost fanul acestui sistem de învăţământ şi ştiam dintotdeauna că, dacă vrei să-ţi îndrumi copilul spre o universitate de genul ăsta, trebuie să începi să-l pregăteşti din grădiniţă. Asta înseamnă că trebuie să te gândeşti şi la cantitatea de sporturi şi genul de sporturi pe care le face, trebuie să te gândeşti la instrumente muzicale – măcar să fie familiar cu ele, trebuie să te gândeşti la o cultură generală satisfăcătoare şi la o activitate socială, la rezultatele şcolare – pentru că toate astea ajung, la un moment dat, într-un dosar de aplicaţie la facultate. Dacă nu aveam grija asta din urmă să adun acolo nişte lucruri, nişte situaţii, acum nu avea nicio şansă la o şcoală din America, pentru că acolo aşa funcţionează lucrurile”, a mai spus Mihaela. „Trecutul contează enorm, practic contează tot ce pui în mintea şi formarea unui copil, contează aproape la fel de mult ca notele, aproape la fel de mult ca implicarea socială şi ca performanţele în sport.”

Ayan este un tânăr foarte talentat. A făcut pian şi chitară și e un împătimit al sporturilor. El a făcut tenis, înot, baschet, volei, navigaţie, călărie, scufundări, fotbal american, hochei pe gheaţă, patinaj, sporturi de contact, schi, snowboard, wakeboard.

Dar, pe lângă asta, l-a învăţat şi să-şi poarte singur de grijă. „L-am învăţat să gătească – mare greşeală am făcut, că găteşte cam mult, nu e bine – , l-am învăţat să-şi calce o cămaşă, în ordinea corectă a laturilor, l-am învăţat să danseze. Mi-am dorit să ştie despre viaţă, să aibă sentimente, să aibă dorinţe”.

Mihaela Rădulescu a mai mărturisit că îi este foarte greu fără Ayan acasă, care a ales să stea în în campusul universitar din New Jersey: „Când te duci acasă şi casa e goală, iar lucrurile lui sunt încă acolo…Eu am făcut exces în a păstra lucrurile copilului meu, pe unele le-am transformat în obiecte de artă în capul meu, nişte instalaţii, nişte tablouri cu prima pereche de papuci, prima scrisoare pe care mi-a scris-o, avem şi o capsulă a timpului, pe care într-o zi o s-o deschidem împreună. Mi-e greu să mă desprind, la mine e o întârziere în a mă desprinde de vârstele lui, am rămas cu un delay… Inclusiv acum mi-e greu să ştiu că iar pleacă din vacanţă în America şi iar rămâne casa goală.”

Mihaela regretă divorțul de tatăl lui Ayan

Vedeta a explicat că mutarea în Monaco nu a fost un moft de divă. Plecarea din România în Principat a fost forţată de insistenţa paparazzilor din România, despre care a spus că o vânau non-stop.

„Decizia de a pleca a fost luată pentru Ayan. Eu n-am vrut să-mi cresc copilul aici. Când am luat decizia să plecăm, noi aici nu aveam liniște. Era perioada cu divorțul. Copilul meu trebuia să înceapă grădiniția, iar eu trebuia să merg după el.

Nu puteam să ies din casă nici până la colțul străzii fără două mașini de la două reviste de scandal care zăceau în fața casei, de dimineața până seara. Ăla a fost momentul în care am discutat cu tatăl copilului. A fost un sacrificiu pe care am decis să-l fac şi nu m-am mai gândit la mine.

Când m-a întrebat copilul «mama, tu de ce nu mergi cu mine în parc?», atunci a fost declicul. Mi-am dat seama că îl trimiteam în parc ori cu bunica sau cu oricine se afla prin preajmă pentru că eu nu puteam să ies cu el. Dacă ieșeam eu, apăreau 20 de fotografii…

Era și un soi de agresivitate în perioada aia. Mi-am dorit ca fiul meu să aibă o copilărie normală. I-am zis tatălui copilului atunci că eu nu pot să cresc copilul aici. Nici nu știam unde o să plec. A fost decizia tatălui lui să mergem în Monaco, pentru că avea prieteni acolo”, a declarat Mihaela Rădulescu.

Totuşi, ca orice mutare, şi plecarea la Monaco a necesitat o perioadă de acomodare, peste care diva n-a trecut uşor. Chiar a fost nevoită să apeleze la sfaturile unui psiholog:

„Mă mutasem într-o țară nouă și nu-mi găseam locul. Simțeam că nu mă puteam adapta în Monaco. Nu voiam nici să-mi fac prietenii false. A doua amintire dragă a mea este că, după o săptămână în Monaco, merg în parc cu copil și îmi spune: «Mamă, ai venit cu mine în parc.» Am realizat: copilul meu este liber.”

Privind în urmă la acea perioadă, Mihaela Rădulescu este de acord că a fost cam impulsivă când a luat decizia de a se despărţi de omul de afaceri. Cei doi erau căsătoriţi din 2004 şi au divorţat în octombrie 2008.

„Recunosc că mi-ar fi plăcut să fi avut mai multă înțelepciune și să nu destram căsătoria cu tatăl copilului. Are legătura cu copilul. Mi-aș fi dorit ca el să crească în bula asta unde mama și tata sunt prezenți mereu”, a completat Mihalea Rădulescu în podcastul care poate fi urmărit integral mai jos.