Jon Jones, pe numele din buletin Jonathan Berkery, are 29 de ani și este rezultatul unei aventuri pe care mama sa a avut-o în tinerețe cu cântărețul. E doar una dintre cele 250 de femei cu care artistul avea relații intime anual la apogeul carierei sale.

Cei doi au avut o relație de numai trei zile, când Tom Jones, căsătorit pe atunci, avea 47 de ani, iar mama lui Jon, Katherine Berkery, model aspirant pe atunci, doar 24 de ani. Totul se întâmpla în octombrie 1987, când artistul era încă pe val.

Când a aflat că era însărcinată, Katherine a încercat să îi dea de veste lui Jones, însă a dat de agentul lui, care i-a răspuns tranșant: ”E showbiz, dragă, fă ce trebuie să faci!”.

Jon s-a născut în iunie 1988, dar niciodată nu și-a întâlnit tatăl. Speră că acest lucru se va întâmpla până nu va fi prea târziu. ”Aș vrea să vorbesc cu el despre lucruri normale. Să-l întreb <>”, a declarat Jon pentru o publicație britanică.

fiu Tom Jones

Până acum, Jon nu a prea avut noroc. Jones a admis abia în urmă cu câțiva ani că are încă un copil, și numai după ce testele ADN au arătat că el era tatăl lui Jon. A plătit o alocație de 2.300 de dolari pe lună mamei lui Jon, pentru băiat, dar pentru foarte puțin timp, până ce Jon a împlinit 18 ani. Suma e insignifiantă dacă iei în considerare averea artistului. Numai zilele trecute acesta a vândut casa în care a locuit cu soția sa, Linda, care a murit de cancer în 2016. Pe apartamentul cu cinci dormitoare și șapte băi, situat în Los Angeles, a luat 9 milioane de dolari.

Tom Jones e de neclintit: ”Nu e ceva ce am plănuit”

În afara acestei alocații, nu s-a implicat în niciun fel în viața fiului său. ”Nu e ceva ce am plănuit. Dacă aș fi plănuit, aș fi făcut ceva mai mult decât financiar. Dar nu am plănuit. Pur și simplu s-a întâmplat. Am cedat seducției”, declara Tom Jones.

Jon a fost nevoit să trăiască fără tată. O vreme a sperat că acesta va veni, îl va căuta, după care a realizat că acest lucru nu se va întâmpla și speranța i s-a transformat în furie. A devenit un adolescent rebel.

A dat în patima drogurilor, făcea eforturi pentru a-și păstra jobul, iar în final a ajuns în stradă, unde locuiește de mai mulți ani.

La un moment dat, Jon locuia în mașină, în Miami. A și fost arestat pentru posesie de droguri, petrecând câteva nopți la poliție.

A fost eliberat cu condiția să meargă la o clinică de dezintoxicare. O vreme a părut că e pe calea cea bună, anul trecut, găsindu-și o casă și un job (într-un fast-food în catre se serveau burgeri). În paralel, continua să facă muzică, aceasta fiind pasiunea sa, moștenită de la tată.

În prezent, însă, nu mai are nici jobul, nici casa. Până de curând doarmea pe bănci, în parc. Frigul din ultima perioadă l-a forțat să caute adăpost, așa că în prezent doarme într-un adăpost pentru cei fără casă.

La un moment dat, Jon, l-a contactat pe fratele său vitreg, fiu al lui Jones, în vârstă de 60 de ani. Acesta l-a ignorat însă.

Vezi și Poveste impresionantă: Și-a pierdut soțul și a decis să adopte un câine. L-a cerut pe cel mai bolnav și bătrân și a ales bine

Citește și: